Laf‘Lafı uzatanlara ne yapmak lazım’ diye Farabi’ye sormuşlar, şoyle demiş:‘Uzun konuşanı kısa dinlemeli.’ EdepsizCenap Şehabeddin’e:‘Şu edepsize neden bir tokat vurmadın?’ dediklerinde, şu cevabı vermiş:‘Eldivenim yoktu, iğrendim.’ Elbise İngiltere Kralı George ile goruştuğu sırada, George ile goruştuğu sırada, Gandhi’nin uzerinde her zamanki gibi beyaz ortusu vardır. Davetten cıkınca bir gazeteci sorar:‘Kıyafetiniz bir kralla buluşmak icin yeterli miydi?’Gandhi hic aldırmadan cevap verir:‘Kral ikimize de yetecek kadar giyimliydi.’ KulakKulaklarının buyukluğu ile unlu olan Galileo’ye hasımlarından biri:‘Ustad! Kulaklarınız bir insan icin biraz buyuk değil mi?’Galileo:‘Doğru. Benim kulaklarım bir insan icin biraz buyuk, ama seninkiler de bir eşek icin fazla kucuk sayılmaz mı?’ NapolyonVaktiyle Fransa hukumet ricalinden biri Napolyon Bonapart’i bir muharebede tenkide kalkışıp parmağını harita uzerinde gezdirerek:‘Once şurasını almalıydınız, sonra buradan gecerek otesini zaptetmeliydiniz.’ gibi fikirler yurutmeye başlayınca,Napolyon:‘Evet, onlar parmakla alınabilseydi dediğin gibi yapardım.’ YarışBir ihtiyar, yaşlandığı icin kendini yormamasını ve istirahat etmesini isteyenlere şu cevabı vermiş:‘Eğer bir yarışa katılmış olsaydınız, hedefinize yaklaştığınızda yavaşlar mıydınız?’ Nasıl gecirir?Necip Fazıl’a, ‘Allah deveyi iğnenin deliğinden gecirebilir mi?’ diye sormuşlar. ‘Evet gecirir’ demiş. Bunun uzerine ‘Deveyi mi kucultur, yoksa iğneyi mi buyultur?’ demişler. Necip Fazıl İlahi kudretin sonsuzluğunu ifade babında, şu cevabı vermiş:‘ Ne deveyi kucultur, ne iğneyi buyultur. Gokteki yıldızları senin gozbebeğine sığdırdığı gibi, vızır vızır gecirir.’