Forumda yeni sayılırım. GTA V'i onsiparişle aldım ve cıkış saatini bekledim. Twitch'den acıldığı anda canlı yayın yapacaktım fakat bir cok sorun cıktı. Şimdi karşılaştığım sorunları ve cozumlerini size anlatacağım. Sorun yaşayanlar aşar umarım.
Oyunu greenmangaming'den aldım. 105 liraya denk geldi. Şu an 39 dolar. sitede 49 dolar gozukuyor. Uye olup VIP sekmesine bakarsanız orada 39 dolar.
1. sorun: Oyunun veya guncellemelerin aşırı yavaş inmesi.
Cozum: Bu genellikle Rockstar server'larından kaynaklı bir sorun. Rockstar net bir şekilde bu konuda cuvalladı. Yeni guncelleme geldiğinde biraz beklemekte fayda var.
2. sorun: Bazı kişilerde hızlı inmesine rağmen bende cok yavaş inmesi
Cozum: Kurulum dosyalarının olduğu klasorde 96 kb'lık bir soya goreceksiniz. Once launcher'ı kapatın, ardından dosyayı silin ve baştan başlatın. Son hızla indiğini goreceksiniz. Bende 35 kb/sn ile inerken bu adımdan sonra 6.1 MB/sn'ye cıktı. (50/5 Mbit internet)
3. sorun. Launcher kısayoluna tıkladığımda acılmıyor. GTA V kısayoluna tıkladığımda GTA V goruntusu geliyor fakat daha sonra goruntu gidiyor hicbir şey olmuyor.
Cozum: Bu ozellike laptop kullananları bezdiren bir sorun. Başlata tıklayıp arama kısmına "Aygıt Yoneticisi" yazıp acın. "Goruntu Bağdaştırıcıları" sekmesinden Nvidia kartınıza sağ tıklayıp devredışı bırakın. Oyunu calıştırın. Launcher ekranı, yani SocialClub ekranı gelip loading yazısı cıktığında tekrar kartı ektifleştirin. Oyun acılmadan bunu yapmanız gerek.
Not: Dunku guncellemeden sonra bazı yerlerde bu sorunun cozulduğunu yazmışlar fakat cozemeyenler de varmış ben henuz deneyemedim.
Not 2: Şimdi denedim bu sorun duzeltilmiş.
4. sorun. Bağlantı hatası alıyorum
Cozum: DNS değiştirin. Bu cok garip bir sorun. Cunku bazen Google DNS kullanınca hata alıyorsunuz, bazen de kullanmayınca. DNS'leri denemeniz gerekebiliyor. Deneyeckeleriniz icin şunu da tavsiye ederim. 77.88.8.8 / 77.88.8.1 Yandex DNS
5. sorun. Guncelleme iniyor fakat sonrasında bağlantı hatası alıyorum.
Cozum: Bu son gelen guncellemede başıma geldi. 372 MB'lık guncelleme tamamen iniyor. Fakat indirme bittiği anda (DNS'e gore Code 1 veya Code 2 hatası) bağlantı hatası veriyor. Sonra retry dediğimde en baştan indiriyor. Neyseki 50 mbir internetim var. 8 kere baştan başlattım indirmeyi. Cozum VPN. TunnelBear programını indirdim. İngiltere'den bağlandım. Guncellemeyi daha yavaş indirdi fakat sonunda hata vermeden "Installing" yazıp yuklemeye başladı. Daha sonra VPN'i kapatıp oyuna girdim. Bu sorunu gorduğum kadarıyla sadece Superonline Fiber kullananlar yaşıyor. Cok sacma ve anlamsız bir sorun ama gorduğum kadarıyla olay bu.
Bu sorunların hepsini kendim yaşadım ve cozdum. Bu dediklerimi deneyin. Eğer cozemediğiniz sorun olursa sorabilirsiniz