Gunumuz dunyasındaki her şey gibi para da dijitalleşti ve kullanıcılar uzun bir sure once kripto para adlı bir kavramla tanıştı. Son yıllarda buyuk oranda artış ve azalış yaşaması ile sık sık adından soz ettiren kripto para alım ve satımı icin bir kripto para borsası kullanmanız gerekiyor. Dunyanın en populer kripto para borsalarından bir tanesi olan Binance, bir suredir Binanca TR adıyla ulkemizdeki kullanıcılara da hizmet vermeye başladı.
Binance TR uzerinden dilediğiniz gibi kripto para alımı ve satımı yapabiliyorsunuz. Ancak ilk alımlar icin oncelikle belirli bir miktar paraya ihtiyacınız var. Bu nedenle kripto para borsasındaki hesabınıza dilediğiniz bir miktar para yuklemeli ve daha sonra kripto para alım satımı yapmaya başlamlısınız. Merak etmeyin, bu işlem son derece kolay. Gelin Binance TR ’ye para yatırma nasıl yapılır adım adım tum detaylarıyla gorelim.
Binance TR ’ye para yatırma nasıl yapılır? Adım #1: Binance TR internet sitesini acın Adım #2: Kayıt olarak yeni bir hesap oluşturun ya da var olan hesabınıza giriş yapın Adım #3: Cuzdan sekmesini genişletin Adım #4: Yatırma seceneğine tıklayın Adım #5: Para transferi yapmak istediğiniz bankayı secin Adım #6: Para gondereceğiniz hesap adını ve IBAN numarasını goreceksiniz Adım #7: Size verilen IBAN numarasına hesabınıza gecmesini istediğiniz miktarda parayı gonderin Adım #8: Gonderdiğiniz tutar, calışma saatleri icerisinde Binance hesabınıza aktarılacak Binance TR ’ye para yatırırken dikkat etmeniz gerekenler Adım #1: Binance TR internet sitesini acın:
Binance kripto para borsası uzerinden işlem yapabilmek icin oncelikle belirli bir miktar para yatırmanız gerekiyor. Bunun icin de ilk olarak Binance TR internet sitesini acmalısınız. Binance TR ’ye para yatırma işlemini masaustu internet tarayıcınız uzerinden, mobil internet tarayıcınız uzerinden ya da Binance TR mobil uygulaması uzerinden gercekleştirebilirsiniz. Kullandığınız cihaza bağlı olarak adımlarda başlıklar değişiklik gosterse bile benzer olacaktır.
Adım #2: Kayıt olarak yeni bir hesap oluşturun ya da var olan hesabınıza giriş yapın:
Binance TR internet sitesini actıktan sonra sağ ust koşede yan yana Giriş Yap ve Kayıt Ol butonlarını goreceksiniz. Eğer daha once oluşturmuş olduğunuz bir hesabınız varsa Giriş Yap butonuna tıklayarak hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Daha once bir hesap oluşturmadıysanız Kayıt Ol butonuna tıklayarak kendinize yeni bir hesap oluşturun.
Adım #3: Cuzdan sekmesini genişletin:
Binance kripto para borsasına giriş yaptıktan ya da yeni bir hesap oluşturduktan sonra karşınıza yeni bir ana sayfa cıkacak. Bu ana sayfanın sağ ust koşesinde farklı sekmeler goreceksiniz. Binance TR ’ye para yatırma işlemine devam etmek icin Cuzdan sekmesini genişletin.
Adım #4: Yatırma seceneğine tıklayın: Binance TR ana sayfasının sağ ust koşesindeki Cuzdan sekmesini genişlettiğiniz zaman acılan menude Bakiyeler, Yatırma, Cekme, Yatırma ve Cekme Gecmişi, Dağıtım Gecmişi seceneklerini goreceksiniz. Binance TR ’ye para yatırma işlemine devam etmek icin yatırma seceneğine tıklayın.
Adım #5: Para transferi yapmak istediğiniz bankayı secin:
Binance TR ana sayfasındaki Cuzdan sekmesinin Yatırma seceneğine tıkladığınız zaman karşınıza para yatırma secenekleri cıkacak. Binance TR kripto para borsasının size sunduğu banka seceneklerinden size en uygun olanı secmelisiniz. Farklı bankalar arasında yapılan para transfer işlemleri sırasında bankanız değişen oranda komisyon alabilir.
Adım #6: Para gondereceğiniz hesap adını ve IBAN numarasını goreceksiniz:
Cuzdan sekmesi uzerinden ulaştığınız Binance TR para yatırma sayfasından para transferi yapmak istediğiniz bankayı sectiğiniz zaman karşınıza bir hesap adı ve IBAN numarası cıkacak. Hesap adı coğu zaman BIN TEKNOLOJİ ANONİM ŞİRKETİ olacaktır. IBAN numarası ise sectiğiniz bankaya gore değişiklik gosterecek.
Adım #7: Size verilen IBAN numarasına hesabınıza gecmesini istediğiniz miktarda parayı gonderin: Binance TR para yatırma sayfası uzerinden para transferi yapmak istediğiniz bankayı sectikten ve para transferi icin gerekli hesap adı ile IBAN numarasını aldıktan sonra kendi banka sisteminize girin. Mobil ya da internet bankacılığı uzerinden Binance TR ’nin size verdiği hesap adı ve IBAN numarasını girerek Binance hesabınıza dilediğiniz kadar para gonderebilirsiniz.
Adım #8: Gonderdiğiniz tutar, calışma saatleri icerisinde Binance hesabınıza aktarılacak:
Binance TR ’nin size verdiği hesap adı ve IBAN numarasına para gonderdikten sonra biraz beklemeniz gerekiyor cunku bu tur transferler anında gercekleşmeyebilir. Calışma saatleri icerisinde yapmış olduğunuz para transferi aynı saatler icerisinde gonderilecektir. Ancak calışma saatleri dışında gonderdiyseniz orneğin gece ya da hafta sonu, bu paranın gonderilmesi icin mesai saatlerinin başlaması gerekir.
Binance TR ’ye para yatırırken dikkat etmeniz gerekenler:
Binance TR kripto para borsasında bulunan hesabınıza para yatırırken dikkat etmeniz gereken ilk ve en onemli nokta, para transferi yapacağınız banka hesabının sizin adınıza olmasıdır. Yani Binance TR hesabı kimin ismine kayıtlıysa para transferi yapılacak banka hesabı da o kişi adına olmalı. Anne, bana, eş, cocuk, kardeş gibi aynı soyadı taşıyan kişilerden bile yapılan para transferleri kabul edilmiyor.
Binance TR para yatırma sayfasında karşınıza cıkan anlaşmalı bankalardan birinde hesabınız varsa 7 gun 24 saat anlık olarak para yatırma işlemi yapabilirsiniz. Calışma saatleri icerisinde farklı bankalardan para yatırma işlemi yapmak mumkun. Ancak calışma saatlerini dikkate alın cunku bu saatler dışında yapılan işlemler, calışma saatine kadar askıda tutulacaktır.
Gonderici bilgileri teyit edilemediği icin ATM uzerinden ya da kredi kartı ile para yatırma işlemi yapamıyorsunuz. İlk kez para yatıracaksanız dikkat; ilk yatırma işlemi sonrası transfer ve kripto para cekme işlemleri 48 saat boyunca devre dışı bırakılıyor. İlk kez para yukleyecekseniz bu durumu goz onunde bulundurmanızda yarar var.
En populer kripto para borsalarından bir tanesi olan Binance TR ’ye para yatırma nasıl yapılır sorusunu yanıtlayarak bu işlemi nasıl yapacağınızı adım adım butun detaylarıyla anlattık. Binance TR kullanıyor musunuz? Deneyimlerinizi ve konu hakkındaki duşuncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.