doğum gunu mesajlarına verilen cevaplar doğum gunu mesajlarına guzel cevaplar mesajına verilecek cevap kutlamalarına verilecek

Sokrat olume mahkum edildiğinde, eşi:
- Haksız yere olduruluyorsun, diye ağlamaya başlayınca, Sokrat:
- Ne yani, birde haklı yere mi oldurulseydim!

Dunya nimetlerine ehemmiyet vermeyen yaşayışı ve felsefesiyle unlu filozof Diyojen, bir gun cok dar bir sokakta zenginliğinden başka hicbirşeyi olmayan kibirli bir adamla karşılaşır.
İkisinden biri kenara cekilmedikce gecmek mumkun değildir...
Mağrur zengin, hor gorduğu filozofa: "Ben bir serserinin onunden kenara cekilmem" der. Diyojen, kenara cekilerek gayet sakin şu karşılığı verir:
- Ben cekilirim!!

Meşhur bir filozofa:
- Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz? diye sorulduğunda:
- Ona ulaşmak icin eğilmek lazım da ondan, demiş.

Dostlarından biri, Fransız kralı 15. Lui' ye:
- Majesteleri, akıl vergisi almayı hic duşundunuz mu?
Hic kimse budalalığı kabul etmeyeceğine gore, herkes boyle bir vergiyi seve seve oder. Kral, alaylı alaylı gulerek:
- Hakikatten enteresan bir fikir, cevabını vermiş. Bu buluşunuza karşılık, sizi akıl vergisinden muaf tutuyorum.

Kulaklarının buyukluğu ile unlu Galile' ye hasımlarınından biri:
- Efendim, kulaklarınız, bir insan icin biraz buyuk değil mi?
Galile:
- Doğru, demiş. Benim kulaklarım bir insan icin biraz buyuk ama, seninkiler de bir eşşeğe gore fazla kucuk sayılmaz mı?

Fransa hukumet ricalinden biri Napolyon' un bir muharebede tenkide kalkışıp parmağını harita uzerinde gezdirerek:
- Once şurasını almalıydınız, sonra buradan gecerek otesini zaptetmeliydiniz, gibi fikirler belirtmeye başlayınca, Napolyon:
- Evet, Onlar parmakla alınabilseydi dediğin gibi yapardım.

Bir toplantıda bir genc M. Akif kucuk duşurmek icin:
- Affedersiniz, siz veteriner misiniz? demiş.
M. Akif hic istifini bozmadan şu cevabı vermiş:
- Evet, bir yeriniz mi ağrıyordu?

İdam edilmek uzere olan bir mahkuma:
- Diyeceğin bir şey var mı? diye sorduklarında:
- Bu bana iyi bir ders oldu!!

Yavuz Sultan Selim, bircok Osmanlı padişahı gibi sefere cıkacağı yerleri gizli tutarmış. Bir sefer hazırlığında, vezirlerinden biri ısrarla seferin yapılacağı ulkeyi sorunca, Yavuz ;
- Sen sır saklamayı bilir misin? diye sormuş. Vezir:
- Evet hunkarım, bilirim dediğinde, Yavuz cevabı yapıştırmış:
- Bende bilirim.

Sultan Alparslan 27 bin askeriyle bizans topraklarında ilerlerken, keşfe gonderdiği askerlerden biri huzuruna gelip telaşla:
- 300 bin kişilik duşman ordusu bize doğru yaklaşıyor, der.
Alparslan hic onemsemeyerek şoyle der:
- Bizde onlara yaklaşıyoruz.

Bir filozofa sormuşlar: Şansa inanırmısınız?
Filozof: Evet, yoksa sevmediğim insanların başarısını neyle acıklardım