Titanyum klips ile eğri burunları tek ameliyatta duzeltmek artık mumkun.Uluslararası literaturde yerini alan titanyum hemo-klipler kullanılarak yapılan burun-septum ameliyatı sayesinde eğri burunların tek seansta kalıcı olarak duzeltilmesi artık mumkun olmaktadır.
Burun ameliyatları icerisinde tartışmasız en zor olanı eğri burunların duzeltilmesidir. Bunun iki sebebi vardır: Burun yapılarının asimetrik oluşu bunların duzeltilmesini zorlaştırmakta hem de burnun bu duzeltilmiş şekliyle korunmasının cok zor olmasıdır. Burnun eğri olduğu durumlarda hem septum denilen burnun orta kısmı hem de burnun kenar duvarlarını oluşturan kemik ve kıkırdak yapıları etkilenir. Kimi zaman aynı yone doğru eğrilirlerken bazen de farklı yonlere doğru eğilerek cerrahın işini daha da zorlaştırılırlar. Bu ozelliklerinden dolayı eğri burunların duzeltilmesi, burun ameliyatları icerisinde ozel bir yere sahiptir. Aynı zamanda bu hastalarda estetiği bozan eğrilik yanında, burundan nefes almakta da ciddi zorluklar mevcuttur.
Bu zorluklardan dolayı zaman icerisinde bu tip ameliyatlara yaklaşımda da ciddi değişiklikler olmuştur. Eski yaklaşımda once septum eğriliği, 6 ay sonra da burun eğriliği duzeltilmekte idi. Ancak bu yaklaşım hem nefes almayı hem burun şeklini duzeltmekte yeterli olmamaktaydı. Maalesef, hastalar tekrarlayan ameliyatlar yaptırmak zorunda kalmalarına rağmen sonuclar buyuk oranda olumsuz olmaktaydı. İkili yaklaşımın olumsuzluklarını gidermek uzere geliştirilen tek seansta burnun hem septum denilen orta kısmının hem de dışının duzeltilmesi ameliyatı ile daha iyi sonuclar alınmaya başlanmıştır. Ancak septumdaki zayıflamaya bağlı olarak zamanla burnun yeniden eğilme sorunu yine de giderilememiştir.
Tarafımca geliştirdiğim tekniğin ozelliklerini ise şu şekilde ozetleyebiliriz. Burun eğriliklerinin duzeltilmesinde ki en buyuk zorluk, ameliyatlara bağlı septumda oluşan gucsuzluk ve buna bağlı zamanla burunun cokmesi ve yeniden eğilmesidir. Septumu titanyum klipler ile destekleyip ve bu sayede oluşturulan yapının eğilme ve cokmeye direnc kazandığı gorulmektedir. Bu yontem sayesinde burun nerdeyse eskisinden daha guclu olmakta ve kalıcı olarak duzeltilmektedir. Elde edilen başarılı sonuclar uzerine de Journal of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery dergisi sonuclarımızın sunulduğu makalemizi yayınlanmak uzere secmiştir.
[h=2]İstanbul Plastik Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Titanyum klips ile eğri burunları tek ameliyatta duzeltmek artık mumkun.
Sağlık0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Titanyum klips ile eğri burunları tek ameliyatta duzeltmek artık mumkun.