RAM 6GB RAM (4+2) DDR3 Ekran kartı Intel HD Graphics 4000 İşlemci Intel Pentium B960
Merhaba. Bilgisayarımı 2 gun once Windows 10 Pro ilk surumden Windows 10 Pro son surum guncellemesine kadar guncelledim ve Windows.old dosyasını sildim. Ardından dun Asphalt 8 indirdim. 60 FPS rahat oynayabiliyordum. Ardından bugun GT Racing 2 ve Adobe XD kurdum. GT Racing 2'ye girdiğim an 1 FPS bile alamadığımı fark ettim. 3 4 dk dondu kaldı ve ben de alt F4 attım. Ayrıca gorev yoneticisine baktığımda CPU %100 ile 90 arasında gidip geliyordu. Bilgisayar ilk acıldığındaki 1 dakika falan %100'u zaten goruyordu ama ilk kez arkadaki oyunlar vs. kapalıyken %100 olduğunu gordum (bu sırada Adobe Creative Cloud yuklemesi bitiyor ama Adobe XD yuklemesi halen devam ediyor) ben de hemen Adobe Creative Cloud'u PC menusunde Shift+delete+enter yaparak kalıcı olarak sildim, Adobe XD'yi ise yuklemeyi kapat diyerek yuklemesini iptal edip pencere olarak da kapattım. Arama yerine uygulamalar ve ozellikler yazarak oradan da ikisini sildim. Ayrıca kısayollarını da. Bilgisayarın Adobe XD ve Adobe Creative Cloud yuzunden boyle bir tepki verdiğini sanmıyorum ama bir tarafım da oyle sanıyor. Cunku gorev yoneticisinde CPU yuzdesini yukseltenlerde ilk 10'da bile yoktu ikisi acıkken. CPU'ya tıklayıp CPU (en fazla CPU yiyenleri gosterdiği yer) geldikten sonra Asphalt 8 (2) isimli Microsoft Store'dan indirdiğim Asphalt 8'i bu listede kapalıyken bile gordum ve yanında yeşil renkte bir simge vardı ve imleci bu simgenin uzerine getirdiğimde bu acıldığında arka plandaki programları kapatır tarzı bir yazı da gordum. Bu arada bu CPU'nun bir anda 100'lemesi tamamen silmediğim şeylerden değil. Her 3 gunde bir hem kısayol hem uygulama hem dosya hem indirilenlerden hem de uygulamalar ve ozelliklerden tamamen silerim. Bir de PC yaklaşık birkac dakika boyunca CPU 100'de kaldığından PC bir anda siyah ekran verdi yaklaşık 20-30 saniye ve normale geri donduğunde masaustunun kendisini baştan başlattığını gordum. (bildiğiniz masaustu baştan başlamış muhtemelen, ama uygulamalar vs. hala acık. Bir nevi uyku moduna girip normale donmuş ama ekran kapanmamış siyah bir ekran vardı) zaten onu gordukten sonra falan sildim.

Az once Legend of Runeterra'ya girdim ve bir problemle karşılaşmadım. Sorunsuz bir şekilde oynayabiliyordum.

Henuz Asphalt 8 ve GT Racing 2 oyunlarını kaldırmadım. Sizce bu Microsoft Store programlarından mı kaynaklı, yoksa Gameloft oyunlarından mı, ya da PC'den mi kaynaklı?

(PC dediğim şey laptop)

Ek bilgi: PC'de 6 GB RAM var (4+2 GB) fakat AIDA64 Extreme veya başka bir program bunu 2 GB RAM olarak algılamıştı diye hatırlıyorum. Bir de benim bildiğim kadarıyla PC'de DirectX 9.0 var ama Dxdiag bunu DirectX12 olarak algılıyor. Fakat Microsoft Store'da DirectX 10-11-12 isteyen şeylerde DirectX 9 kullandığımı bana soyluyor.