[h=2]Microsoft: “Activision Blizzard oyunları tum platformlarda olacak.”[/h] Avrupa Komisyonu ve Dunya Bankası başta olmak uzere bircok resmi kuruluş, Activision Blizzard’ın satın alımına karşı cıktı. Sonucu kendi lehine cevirmeye calışan Microsoft, kamuoyuna Sony’nin pazarın lideri olduğunu hatırlattı.

599 TL ’lik futbol oyunu Xbox Game Pass ’e geldi! Komisyonun on araştırma raporunda, “Satın alım gercekleşirse coklu oyun abonelik hizmetleri ve/veya bulut oyunu akış hizmetleri dahil olmak uzere konsol ve PC video oyunlarının dağıtımı ve PC işletim sistemleri icin pazarlardaki rekabeti onemli olcude azaltabileceğini gosteriyor.” ifadeleri yer alıyor.
Avrupa Komisyonu, Microsoft’un Activision Blizzard’ın başarılı oyunlarından bazılarında işletim sistemi kısıtlamasına gitme potansiyelini ozellikle vurguladı. Bugunku soruşturma duyurusuna yanıt olarak Microsoft, Sony’nin pazar lideri olduğunu kabul ederek soruşturmanın seyrini değiştirmek icin adım attı.
The Verge ile soyleşi yapan Microsoft, “Sektor lideri Sony, Call of Duty konusunda endişeli olduğunu soyluyor ancak aynı oyunu hem Xbox hem de PlayStation’da aynı gun kullanıma sunmaya kararlı olduğumuzu soyledik. İnsanların oyunlara daha az değil, daha fazla erişimi olmasını istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Microsoft’un Activision Blizzard satın alma sureci halen belirsiz durumda. AB’ye ek olarak, İngiltere’nin Rekabet ve Piyasa Otoritesi (CMA) ve dunyadaki diğer duzenleyici kurumların da kendi soruşturmalarını yuruttuğunu belirtmekte fayda var.
Siz Microsoft’un Activision Blizzard hamlesi hakkında ne duşunuyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.