Yaklaşık 3-4 hafta once(28 Ağustos Pazar) bilgisayarımda ters giden bir şeyler olduğunu hissettiğimde Telegram hesabımda kullanıcı adım ve fotoğrafım değiştirilmiş ve yabancı olan kişilere reklam amaclı mesajlar atılmıştı. İceriği NFT ve NFT oyunlarıyla alakalı şeylerdi sanırım. Bunu telegramdan kaynaklı bir sorun olarak duşunup telegram hesabıma şifre ve cift doğrulama gibi onlemler ekledim. Hemen ardından Avast antivirus programını yukleyip butun taramaları yaptırdım fakat hic bir şey bulamadı ve bende icim rahat bir şekilde bilgisayarı kullanmaya devam ettim.
Sonraki hafta 4 Eylul Pazar gunu beni en cok uzen olay yaşandı. Steam hesabımdan envanterimdeki butun değerli itemler satılıp 20 kuruşluk bir item karşılığında para başka bir hesaba aktarılmıştı. Bu olaydan hemen sonra bilgisayara format attım ve yaklaşık 10 gundur bilgisayarı kullanmaya devam ediyorum.
Ama hala icimde biosa, anakarta yerleşen virusler gibi bir virus olması korkusu vardı. Ki bu gece farkettiğim uzere kullanmadığım diğer twitter hesabımda da profil fotoğrafı ve kullanıcı adı değiştirilmiş ve 11 Eylulde yine bitcoin ile alakalı tweetler atılmıştı. Bu twitter hesabını herhangi bir tarayıcıda acık tutmuyorum ve her giriş yaptığımda giriş yaptığıma dair bildirim geliyor fakat 11 Eylulde herhangi bir giriş bildirimi yok.
Şimdi merak ettiğim ve tedirgin olduğum şey format atmama rağmen halen bilgisayarımda virus mu var yoksa format oncesi bulaşan virus yuzunden butun verilerim internet korsanlarının eline gecti de isteyen istediği bilgimi kullanıyor mu?
Format sonrası direkt Malwarebytes kurdum ve şuan aklıma gelen chrome'da kayıtlı butun şifrelerimi onlem amaclı değiştiriyorum. Bunlar dışında yapmamı onerdiğiniz bir işlem varsa benimle paylaşmanızı rica ediyorum. Şimdiden herkese teşekkurler.
Bilgisayarda hala virus var mı?
Bilgisayar Güvenliği0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Bilgisayar Güvenliği
- Bilgisayarda hala virus var mı?