Edit: Eklemeyi unutmuşum fareyi filan oynatınca yani ekran başına geri gelince duzeliyor.
CPU ntoskrnl.exe tarafından %70 kullanılıyor
Bilgisayar Güvenliği0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Arıza Teknik Destek
- Bilgisayar Güvenliği
- CPU ntoskrnl.exe tarafından %70 kullanılıyor
-
09-11-2022, 15:00:34Arkadaşlar herkese iyi Sosyaller. Dizustu bilgisayar kullanıyorum ve ders calışırken bilgisayarımı acık bırakıyorum. Bilgisayarımda işlem yapmadan 5-10 dakika bekleyince fanlar hızlanmaya başlıyordu ve ben de sıcaklık değerlerine bakma kararı aldım. Sıcaklık değerleri normalde boşta 45-50 civarı ama aradan 5-10 dakika gecince 70'lere kadar cıkıyor. Sonra Gorev Yoneticisi'nden CPU değerlerine bakayim dedim hangi uygulama bu kadar kullanıyor filan diye System kullanıyordu. Dosya konumuna bakınca "ntoskrnl.exe" isimli dosyanın kullandığını fark ettim. Bu dosya nedir anlamadım virus olabilir mi? Bilgisayarda bir işlem yaparken CPU tuketmiyor yapmıyorken tuketiyor sacma değil mi? Sanki iyi niyetli bir hackerim var ve ben bilgisayarı kullanırken rahatsız olmayim diye ben kullanmıyorken mining işlemlerini yapıyor
. Bu arada CPU değerleri 25'e filan cıkıyor Google kullanırken bile 4-5 oluyor. Yanıtlarınızı bekliyorum.
Edit: Eklemeyi unutmuşum fareyi filan oynatınca yani ekran başına geri gelince duzeliyor.