Not: Arkadaşlar biraz uzun oldu konu fakat benim icin cok onemli okursanız ve bilen kişiler yardımcı olursa cok sevinirim teşekkurler şimdiden.

Arkadaşlar bugun mail hesabıma aşağıda ki gelen mail ile giriş yapıldığını veya yapılmaya calışıldığını tespit ettim, bana gelen mail aşağıda ki gibi.

... adresli Microsoft hesabınızda kısa bir sure once yapılan bir oturum acma işleminde sıra dışı bir durum tespit ettik. Orneğin yeni bir konumdan, cihazdan ya da uygulamadan oturum acmış olabilirsiniz.Guvenliğinizin korunmasına yardımcı olmak icin oturum boyunca gelen kutunuza, kişi listenize ve takviminize erişilmesini engelledik. En son etkinliklerinizi gozden gecirin ve size hesabınızın guvenliğini sağlama konusunda yardımcı olalım. Yeniden erişim hakkı elde etmek icin son etkinliğin sizin tarafınızdan yapıldığını doğrulamanız gerekir.

Boyle bir mail geldi, mailde gelen kutuma erişilmenin engellendiği yazıyor. Hesaptan giriş gecmişlerine baktığım zaman bircok ulkeden giriş denemeleri olduğunu tespit ettim, hesabımda telefon ile 2'li doğrulama aktifti fakat hic giriş icin onay mesajı gelmemiş.

Bunları gordukten sonra şifremi değiştirdim, 2'li doğrulamanın yanına authenticator ekledim, bağlı olan tum cihazlardan cıkış yaptım. Bunları yaptıktan sonra giriş gecmişine baktığım zaman giriş denemelerinin devam ettiğini gordum, bunu engellemek icin araştırma yaptığım zaman Microsoft sitesinde ki bu makaleyi buldum ve gercekten işe yaradı.

Redirecting

Şu an da hesabıma hicbir giriş denemesi yapılmıyor son 5 saattir cunku makalede ki adımları uyguladığım icin boyle bir mail hesabı gorulmuyor artık ve ben hesabımı kullanmaya devam edebiliyorum.

Şimdi sizlere sormak istediğim sorular var, hesabımı guvene aldığımı duşunuyorum artık.

Sorum Microsoft hesabıma gelen ilk mailde hesabıma giren kişilerin gelen kutuma erişimini engellediklerini yazıyor, giriş gecmişinde başarısız olan girişlerin hepsinde hatalı parola denendiği yazıyor. Sadece bir tanesinde otomatik eşitleme yazıyor. Bu eşitleme olayının olduğu saat ile maile giriş yapıldığı uyarısının geldiği saat aynı. Yani burada hesabıma girilmiş ve telefonuma hicbir mesaj gelmedi sanırım bilmiyorum.
Sizce Microsoft soylediği gibi gelen kutuma erişimi engellemiş midir? Yoksa bilgilerim calındı mı?

Bilgisayar ve telefonum da bir problem yok guvenlik acısından sadece mail adresimi bir yerden ele gecirmişler.