Antalya'da yetim aylığı icin anlaşmalı boşanan 122 cift tespit edildi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Antalya'da yetim aylığı icin anlaşmalı boşanan 122 cift tespit edildi
-
09-11-2022, 13:21:26Yetim ve olum aylığı evlendiği icin kesilen, bu sebeple maaşlarını geri almak icin anlaşmalı olarak boşandığı tespit edilen şahısların sayısında artış meydana geldi. Bu kapsamda Sosyal Guvenlik Kurumu (SGK), usulsuzluk yapan ciftlerin belirlenmesi amacıyla calışmalarını artırdı. Antalya SGK İl Mudurluğu'nde gorevli 75 denetmen, gelen ihbarlar uzerine harekete gecti. Yapılan incelemeler ve araştırmalar sonucunda, 122 kişinin anlaşmalı olarak boşandığını belirlendi. "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu" kapsamında resmiyette boşandığı eşiyle birlikteliğine devam eden ve beraber yaşadığı belirlenen eşlere bağlanmış olan yetim gelir ve aylıkları kesildi. SGK İl Muduru Beyazıt Ablay, vatandaşların bu tarz olaylara tanıklık etmesi uzerine Alo 170 iletişim merkezi ve CİMER'e ya da bizzat kuruma gelerek ihbar ve şikayette bulunması gerektiğini soyledi. Ayrıca, sosyal guvenlik denetmenleri tarafından Antalya genelinde calışmalar yapıldığını belirtti. Ozellikle de yetim ve olum aylığı alan ciftlerin ihbarını yakın aile uyeleri tarafından yapıldığını dile getiren Beyazıt Albay, "SGK İl Mudurluğu olarak kayıt dışı istihdamın onlenmesinin yanı sıra yuruttuğumuz faaliyetlerden onemli bolumunu ihbar ve şikayete bağlı anlaşmalı boşanmaların belirlenmesi oluşturuyor. Genellikle ihbar ve şikayetler yakın aile bireylerinden geliyor." sozlerini kaydetti. DHA'dan edinilen bilgilere gore Ablay, "Bu yıl 9 ayda 122 kişinin geliri durduruldu, muvazaalı olduğu tespit edildi. 308 ihbarın incelemesi surduruluyor. 9 ayda yaklaşık 500 anlaşmalı boşanma ihbarı aldık." dedi.