Ankara’da şarkuteri calışanı cinayeti davasında 'intihar' itirafı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Ankara’da şarkuteri calışanı cinayeti davasında 'intihar' itirafı
-
09-11-2022, 13:21:16Ankara ’nın Cankaya ilcesinde 15 Mart gecesi şarkuteri sahibi Gokhan Yılmaz (43), yanında calışan Recep Dinc (38) ve arkadaşı Mehmet A. ile buluşup, birlikte alkol almaya başladı. Yılmaz, tartıştığı Dinc'i tabanca ile ateş ederek oldurdu. Guvenlik kamerası kayıtlarını alıp, olayı intihar gibi gostermeye calıştığı one surulen Yılmaz ile arkadaşı Mehmet A., gozaltına alındı. Tutuklanan Yılmaz ile adli kontrolle serbest bırakılan Mehmet A. hakkında, Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava acıldı. İlk duruşmada sanıklar Gokhan Yılmaz ve Mehmet A. ile Recep Dinc'in yakınları ve avukatlar hazır bulundu. 'Kasten oldurme' ve 'suc delillerini gizleme' suclarından ağırlaştırılmış muebbet hapis istemiyle yargılanan sanık Gokhan Yılmaz, savunmasında, Recep Dinc ile uzun zamandır tanıştıklarını ve aralarında husumet olmadığını belirterek, “Recep'e silahın nerede olduğunu sormak icin dukkanda oturmuştuk. Yanımızda Mehmet de vardı. Recep eline enjektor tufeğini aldı bana doğru doğrulttu. Benim de aklıma Recep'in dukkanda olan silah geldi, ben de onu aldım. Tetiğe dokunmadım bile sadece bir ses geldi. Recep ile Mehmet bana şaka yapıyor, sandım. Ben de şakayı bozmak istemedim. Mehmet'e 'Korkudan bayılmıştır' dedim sonra başından yaralandığını gordum. Bilerek, isteyerek yapmadım; cok pişmanım.” dedi.
'Suc delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' sucundan tutuksuz yargılanan Mehmet A. ise silahın bir anda patladığını soyleyerek, “Gokhan ağabey, Recep'in olduğunu anlayınca bana 'Mehmet bu intihar' dedi. Ben de 'Yapma ağabey, olmaz' dedim. Gokhan ağabey, dukkanda bulduğu bir bezle silahı temizledi ve temizlediği tabancayı Recep'in yanına koydu. 112'yi arayıp 'Burada silahlı intihar var' dedim. Gokhan ağabey, polisler ve sağlık ekipleri gelmeden guvenlik kamerası kayıtlarını almış.” diye konuştu. DHA ’nın haberine gore mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi icin duruşmayı erteledi.