KESİN COZUM . MUTLAKA OLUR!!
Benim bilgisayarımda da vardı bu virus . daha dun bilgisayar coktu gibi oldu fakat biraz araştırdım ve bilgisayar şu an calışır durumda.
oncelikle bilgisayar acılırken surekli F2 basın (bazı bilgisayarlarda F5 ya da F8 olabiliyor) (F Lock un acık oldugundan emin olun ) daha sonra "Windows'u Ağ ile Başlat" ı secin (eğer boyle yapmazsanız internete giremezsiniz).Daha sonra bilgisayarınız normal olarak acılacak.Explorer sayfasını acın ve son surum olan avast , nod32 vb. antivurus indirin ( ben avast'ın sitesindeki en son surumu indirdim ve işe yaradı). İndirme işlemi bittikten sonra buyuk ihtimalle once hızlı tarama yapar.O bitince bilgisayarınızı yeniden başlatın.AntiVirus programı otomatikman bir tarama yapacak zaten bilgisayarınız acılmadan.Ben Virusler icin "Hepsini Sil" dedim fakat eğer "Hepsini Sil" derseniz virus bulaşan dosyalarınız silinir.Win32 : parite zaman gectikce tum klasorlere , dosyalara yayılan bir virustur bu yuzden ben "Hepsini Sil" diyim. Ardından Bir daha soracak Windows icin falan diyecek ona "Karintinaya Taşı" diyin eğer "Hepsini Sil" derseniz bilgisayarı ancak format atarak kurtarırsınız cunku windows dosyaları gittiği an bilgisayar kullanılmaz hale gelir. Neyse "Karantinaya Taşı" dedikten sonra buyuk ihtimalle o son aşama olacaktır. Ve daha sonra bilgisayarınız normal olarak acılacaktır FAKAT bazı dosyalar , oyunlar ya da klasorler silinmiş halde ama yine de bilgisayarınız artık kullanılabilir halde olacaktır.
Tamamen Kendi Anlatımımdır. Kendi Tecrubelerimden Yararladım. Eğer Anlatabildiysem ve Yararım Olabildiyse Ne Mutlu Bana.
+rep pls. Emeğe Saygı.. LUTFEN (C)ALINTI YAPMAYINIZ!!!
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Arıza Teknik Destek
- Bilgisayar Güvenliği
- Win32 : Pirate.b Virusu. Virusten Kurtulmanın Yolu İcerde ---->