Spor Toto Super Lig'in 13. hafta macında evinde karşılaştığı Başakşehir ile 3-3 berabere kalan A. Hatayspor Teknik Direktoru Volkan Demirel, mucadele sonrası basın mensuplarına acıklamalarda bulundu. Demirel, macın 3-3 bitmesine rağmen oyundan, takımından ve verdiği reaksiyondan cok memnun olduğunu belirterek, "Aslında macla alakalı guzel bir akşam oldu. İki takımın da 3 gol bulduğu bizim adımıza konuşabilecek cok şeyin olduğunu soyleyebilirim. Nedir bunlar. İkinci yarı maca cok iyi başladık. Ze'nin kafası, yine Ze'nin kontrolu ve kaleci Volkan'ın kucağına vurması orada bence kırılma anı oldu. Yani 2 ve 3'u atsaydık belki şu an butun Turkiye Hatay'ın oynadığı oyunu aldığı skoru konuşuyordu. Ama futbolda bunlar var. Atacaksınız kacıracaksınız ama bugunku oyun anlamında ben butun oyuncu arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Cok iyi mucadele ettiler. Biliyorsunuz Başakşehir hem bu ligin, hem de Avrupa Ligi'nin en az gol yiyen takımı. Bu takıma karşı hem 3 gol atıyorsunuz, hem de kalenizde pozisyon anlamında bir pozisyon vermeden daha doğrusu evet kenar ortalardan bir tane orta mesela kimseye değmeden gol oldu. Kenar ortalardan goller yedik. Bunları da soylediğimiz takdirde, analizini yaptığımız taktirde yedik. Ama futbolda bunlar var. Soylediğiniz şeyler bazen cıkmıyor, cıkıyor, futbolu ben her zaman soylerim anlık bir olaydır. Anlık gelişen durumlardan kaynaklanan goller olabilir. Ama biz 3-3 bitmesine rağmen ben oyundan, takımdan, takımın verdiği reaksiyondan her şeyden cok memnunum. İceride de soyledim. Bazı macları kaybedebiliriz, puan kaybedebiliriz, ama bugun de bence ileri vadede bir kazandığımız gun oldu. O yuzden ben tum takımı tebrik ediyorum. Butun Hataylılar da bugunku beraberliğe evet uzulduk. Ama oyun olarak mucadele olarak hepsinin tebrik etmesi gerektiğini duşunuyorum" dedi.

Demirel, Bertuğ'un son zamanların en iyi santraforu olduğunu belirterek, "Bertuğ hakkında ben ilk geldiğim gunden beri soyluyorum. Bence son yıllarda Turk futbolunun yetiştireceği en buyuk futbolcu olacak. Ama tabiki dediklerimizi, kendine bakarsa, hem futbol anlamında hem sosyal anlamda dediklerimizin dışına cıkmazsa bence Bertuğ son zamanların en iyi santraforu. Sakatlığın da MR'ını cektirdik hemen herhangi bir sıkıntı olduğunu duşunmuyorum. İnşallah ufak bir ağrıyla atlatacaktır" dedi.

Demirel ustune koya koya giden bir takım olduğunu ifade ederken, "Ben takımın gelişiminden, durumundan, performansından cok memnunum. Ustune koya koya giden bir takım var. İnşallah da ilerleyen haftalar icin 1 macımız kaldı. Bu macı da en iyi şekilde oynayıp artık milli takım arasına gireceğiz. Dunya kupası var" şeklinde konuştu.