Sistemimle bircok oyunda yaşadığım şeyin darboğaz mı yoksa başka bir şey mi olduğunu cozemedim. İşlemcim Ryzen 5 2600X ve ekran kartım Gigabyte RTX2070 Windforce. İşlemcimin kotu olduğunu biliyorum muhtemelen yakında 5600X alacağım ancak bu başka konu. Bircok oyunda hem CPU hem GPU kullanımım duşuk FPS'de duşuk. Bildiğim kadarıyla darboğaz olsa en azından CPU'ya biraz yuk biner. İkisi de yuzde 50 60 civarlarında (Escape from Tarkov, Squad'a gore soyluyorum). İşlemcim 3.6 GHz temel hızında ama ben 4.1'e overclocklasam bile FPS veya kullanım oranları fazla değişmiyor. Bir de oyunlarda genel bir bulanıklık var nedense (uzak mesafelerde ozellikle). Acaba işlemci veya ekran kartı dışında bir donanım bu duruma sebebiyet veriyor olabilir mi? Bulanıklık belki SSD'de sorun da olabilir diye duşundurdu ama olsa bile FPS'i etkiler mi? 2x8 RAM'im var bu arada CPU-Z Memory'de dram Freq'e 1400 diyor onu iki ile carpıyoruz sanırsam 2800 MHz de RAM icin yeterli olmalı herhalde. Grafik yukseltmek, V-Sync kapatmak, FPS limiti, guc seceneği yuksek performans ayarlamak vs. demeyin cunku bunları zaten yaptım. Grafik ayarlarını değiştirsem bile neredeyse fark yok zaten.

Anakart: MSI B450-A Pro (bir onemi varsa yazayım dedim).