herkese selam
Arkadaşlar cok buyuk bir sıkıntım var. Daha doğrusu benim kardeşimin (1 kat altımda oturuyor) sorunu var. Anlık FPS duşmesi yiyor orneğin;
Oyunda 120 FPS sabit oynuyor oyun maksimum 120 FPS desteklediği icin maksimum 120 FPS ile oynarken yarım saniyelik FPS 80 gibi değere duşuyor fakat 110, 100, 94 ve 90 gibi inmiyor 120'den direk 80'e duşuyor 80 sadece bir ornek 90 da olabiliyor 99 da sorun şu ki duştuğu anda yarım saniye drop yiyorum. 15 dakika oynadıgımda en az 5 defa bazen 20 defa olabiliyor. Her şeyi denedik acıkcası ama bir şeyi gozumuzden kacırıyor gibiyiz o nedenle sizlerle paylaşmak istedim.

Oncelikle yaptıklarımızı anlatayim sizlere ki aynı şeyleri konuşmayalım. İlk olarak sorun ekran kartındadır diyerek ekran kartımı sokup kardeşimin kasasına taktık sorun devam etti anladık ki ekran kartı değil. Sonrasında dedim ki SSD 2 yıllıktı SSD olmuştur SSD alalım. Samsung 970 EVO Plus modeli aldık Windows 10 kurduk sorun devam etti. 1300 TL gitti sonrasında bu RAM'dir. 8x2 3000 MHz RAM vardı Corsair marka dedim ki bunu da değişelim bende ki RAM'leri taktık sonuc? Tabii ki aynı. Geriye anakart ( 4-5 aylık ) Power ve işlemci kalıyor fakat bunları sokup takmak bayağı yorucu olduğu icin denemedim. Kardeşimin sistem bilgilerini paylaşayım sizlerle onemi oldugunu duşunmuyorum ama sorarsınız.

Anakart: Gigabyte B450M-H
Ekran k: RX 6600 testlerde + oyunda Max sıcaklık 61 derece.
İşlemci: R5 3600 kule tipi soğutucusu var butun teslerde Max sıcaklık oyun dahil Max sıcaklık 77 derece.
SSD: Samsung 970 EVO Plus.
Power: Sharkoon 650W+80 V2.

Not: Evet butun oyunlarda boyle.
Not 2: Evet XMP acık. Onun RAM'leri ile frekans 3000MHz benim RAM'leri takınca 3200 MHz.
Not 3: Farklı ekran kartı surumleri denedik. Son surum- onceki surum ve daha once ki surum.
Not 4: Windows 10'da bir sorun vardır belki Windows 11 yapalım dedik sorun devam etti sonrasında komple format atıp Windows 10 kurduk sorun yine devam etti.

Sizleri rahatsız ettiğim icin cok uzgunum. @ali Gungor yardımcı olabilirseniz cok mutlu olacağım. Sanırım @recep Baltaş Amerika'da o yardımcı olamayacak. Ali bey size elimi uzatıyorum tutun kaldırın beni