Arkadaşlar ablam universiteye gidecek. Bunun icin MacBook almak istiyor.
Benim sorum şu: Grafik tasarım, video editleri veya buna benzer şeylerde, oyuncu laptop ile MacBook arasında ki performans farkı ne olur?

M2 Cipli MacBook Air - Gece Yarısı ablam bunu almak istiyor, benim laptopum: Slayer 7-3060 - Game Garaj mesela bu ikisi arasında ne kadar performans farkı olur?
İnternette guzel bir test videosu goremedim, size danışmak istedim. Benim duşuncem MacBook 5 dakikada yapıyorsa, oyuncu laptopu 6 dakikada iş yapar. Haksız mıyım?

Ben ablama "oyuncu laptopu al, macOS yukle, gene Mac kullan" diyorum, ama ısrarla MacBook laptopu istiyor. MacBook'ların fiyatları cok pahalı ve sadece edit programları uzerine odaklanmış vaziyette(benim bildiğim bu). Alsa oyuncu laptopu, macOS yuklese ne farkı olur ki?

Bir de 16 GB RAM yapmak istiyor, 16 GB RAM yapınca 28 bin fiyat oluyor. 256 GB SSD veriyorlar, onu da yukseltmek istesen 32-35 bin lira...
Fiyat-performans olarak kesinlikle oyuncu laptopu daha iyi oluyor. Ama ablama anlatamıyorum işte oyun oynamıyorum diyor, ama oyun oynamayarak bitmiyor mesele(ki oyun oynar).