Merhaba,
Mba M1 bilgisayarım var. Bu bilgisayarı aldığımda ufak ufak ısınma hissediyordum, aynı zamanda arkadaşım da aldı. O sıfır aldı ben ikinci el ama garantili faturalı aldım. Neyse.

Mesela Discord'a giriyoruz, birisi ekran paylaşımı acıyor, odada 3 kişi bile olsak bilgisayar cayır cayır ısınıyor. ESC, 12345 vs. tuşların olduğu o kısımdan başlıyor ısınma. Klavyenin ortalarına doğru geliyor bekledikce ve en ustte o tuşların orada ısının başladığı yer el yakan seviyeye kadar ısınıyor.

Genelde %99 bunu Discord'da yayın izlerken yaşıyorum ama bunun dışında LoL oynamayı denediğimde ya da tarayıcıdan basit bir tarayıcı oyunu (orneğin Smashkarts, Shell Shockers vs.) Oynadığımda hemen bilgisayar ısınıyor.

15-16 bin TL'lik bilgisayarın 1000₺'lik laptop gibi ısınmasını aklım almıyor.
Velhasıl asıl can alıcı nokta, benimle aynı anda alan arkadaşımla beraber denedik. Onunla aynı şeyleri yaptık, orneğin bir yayına girdik, o 1-2 saat izledi onda ısınma olmadı bende ısınma daha 1-2. dakikalarda başlıyor.

Teknik destek şu dort şeyi onerdi:
Bilgisayarı yeniden başlat. Guvenli modda dene. Yeni kullanıcı acıp dene. Format atıp dene.
İlk 3'unu denedim sonuc alamadım.
4.cuyu denemedim cunku cok fazla dosyam ve uygulamam var, bunları sırf evde kendim test etmek icin tekrar kurmak istemiyorum. Zaten cozum olmayacağından %99 eminim cunku daha once zaten aldığımda 1 kez ve aldıktan 1 hafta sonra 1 kez daha format atmıştım sorun devam etmişti.

Teknik desteğe olayı teknik servise ceksin diye uğraşıyorum, adam bana Discord'u, Chrome'u ve etkinlik monitorunden kapatınca duzelme oluyor mu diyor...
Ben de akıllı gibi kapattım, konuştuğumuz chat de kapandı... Hic demiyor bu adamla konuşuyoruz Chrome'u kapatınca nasıl devam edeceğiz diye...
Ayrıca onu gectim, ben bu kadar parayı Chrome'u Discord'u kapatmak icin mi verdim? 3.000 TL'lik masaustu bilgisayarım cayır cayır acıyordu her şeyi sıkıntısız...

Şimdi sorum şu, ben teknik destekle hic uğraşmayıp direk bir yetkili servisten randevu alıp garanti kapsamında cihazı gotursem:

Cihazın icindekileri yedekleyeyim mi? Format atıyorlar mı? Kac gunde teslim ederler? Cihazın icini acıp bozma ihtimalleri var mı? Bozarlarsa ben ne yapabilirim? Baktım tornavida izi kırık cıkık cizik var ne yapmalıyım? Ankara'da hangi servisi onerirsiniz?