Arkadaşlar merhaba, MacBook Pro alma arefesindeyim. Gunluk kullanım dışında muzik programları ve produksiyonu icin MacBook bakıyorum. Kullanacağım programlar Logic, Pro Tools vs gibi DAW programları ve bunlara dahil olarak ceşitli vst ve plug-inler. MacBook'un yanına monitor ve Thunderbolt Hub da alacağım. Total butcem de maksimum 30 bin TL civarı. Yalnız şoyle bir durum var, aldığım bilgisayarı satmak istemiyorum uzun yıllar kullanmak istiyorum fakat teknoloji maalesef o kadar hızlı ilerliyor ki son trendleri yakalamak bir noktada imkansız. Pt bilişim uzerinden satın alacağım ve 2 secenek arasında kaldım.

1. MacBook Pro 13.3 inch M1 16/512
2. MacBook Pro 13.3 inch M.2 8/512

Fiyat olarak M.2 daha aşağıda ama RAM olayı bayağı kafamı karıştırıyor, M.2'de RAM'e erişim hızı m1'e oranla daha hızlı olduğu icin bu acığı kapatır mı? Bir de SSD swap olayı olduğu icin tolere edilir mi? Tabii ki 16 GB RAM daha avantajlı fakat butceyi onu tercih edersem monitor ve Hub icin butcenin uzerine cıkıp zorlayacağım. 8 GB RAM beni 4-5 yıl rahatlıkla goturur ise sonrasında satıp daha guncel bir MacBook alabilirim diye de duşunuyorum. Fiyatları da birbirine cok yakın olduğu icin bayağı arada kaldım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.