Merhabalar, mba 2020 i5 işlemci 8 GB RAM aldım. Henuz 4. gunumdeyim. Ancak Safari'de gezinirken veya basit işlemlerde dahi ısınıyor, dizimin ustundeyse rahatsız oluyorum. Eski Air kullanıcılarına sorduğumda hep soğuk olduğunu, ısınma yapmanın cok zorlayınca veya 3-4 sene sonrasında ortaya cıktığı cevaplarını aldım. O yuzden size iki konuda danışmak istiyorum:

1-Laptopun ozellikle alt orta ve klavyenin ust kısmının basit işlerde dahi bu şekilde ısınması normal mi? soğuk mu kalmalıydı? Henuz iade suresi icerisindeyim, iade etmeli miyim?

2- İşlemci sıcaklığını olcmek icin uygulama bulamadım, ınter Power gadget soylendi ama bir turlu indiremedim. Macs fan diye bir uygulama indirdim. Safari'de gezinirken 60-66 gosterdi CPU sıcaklığını. Fakat fan kontrolu nedir nasıl yapılır bilmediğimden ve uygulama geliştiricisi bilincli kullanıcı değilseniz bu uygulamayı kullanmayın dediğinden kaldırdım programı. Ne kullanabilirim? Yardımcı olursanız cok sevinirim.

Not, standart yazı sunum işleri, arada ders izleme ve film-dizi izlemek icin aldım bu laptopu. Bir de basit duzey flash Player kullanan cocuk oyunlarına girerim diyordum ama anlaşılan onu bile kaldıramayacak.