Merhaba Technopat'ta ki ilk konum oncelikle olay orgusunden bahsedeyim.

Arkadaş PC'den anlıyorum da MacBook laptopunu bana verdi surumu ise yanlış hatırlamıyorsam (10.5.8) idi ve yanında herhangi bir isim bir şey yoktu. İnternette baktığımda ise macOS X Leopard yazıyor her neyse.

Sahibi uygulama guncellenmiyor, bir şeye giremiyorum diyordu. Safari ile sadece Apple sitesine giriyordu bende Apple klasiktir guncellemesiz bir şey acmaz diye guncelleyeyim dedim klasik Windows kullanıcısı gibi format atsam olur diye :/.

Bu konuya istinaden: Cozuldu: macOS ISO dosyası

Buradan: macOS ISO Collection (10.10.5 - 13.0 developer seed) : Apple : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive 10.10.5 Yosemite ISO'yu indirip internette ki Mac icin bootable flash yapma rehberinde Power ISO kullanıyordu hatta rehberi.

Her şeyi tamamladım... Videoya gore gittim.
MacBook'u actım command tuşuna basılı tuttum, 2 disk cıktı bir sistem ve flash bellek sevindim ilk kez format atacağım Mac PC'ye diye ama işte,
Aracları kullanarak ana diski sildim yeniden Partition yaptım 1 bolumleme olarak sonra kurma olayına geldim. Durum tam da burada oluyor galiba işlemleri başlattım 5-10 saniye kadar bir ilerleme oldu sonra disk hatası verdi. Bende DMG değil de ISO ile mi yaptım ondan mı diye cıkış yapıp kapattım.
Sonrası.

Gece 4 gibi uyudum umudu keserek, herhangi bir kurtarma menusu odur budur cıkmıyor internette ki cozumleri denediğimde ama yine de el elden ustundur yardımlarınızı bekliyorum.

Bu arada disk Windows'ta gormuyor başka bir harici kutusuyla deneyeceğim belki bende ki bozuktur 200 GB yedek HDD var bende olmadı onu takarak sıfırdan formatlayabilirsem oda olur

Teşekkurler.