Merhabalar, bir arkadaşımın MacBook Pro 2009 ortası bir makinesi var, cihaz cok yavaş calışıyor diye kurtarma bolumunden format atmaya calıştım ancak indirmeye calıştığı surum katalogda bulunamadığı icin indirip yukleme yapamadı (El Capitan 10.11). Daha sonra aynı surumun DMG dosyasını bulup araştırarak Windows uzerinden yazdım ancak boot etmedi bir turlu, sonra başka bir surum olan Snow Leopard yuklemeye calıştım diski tamamen sildim, yeniden bolum oluşturdum ve başarıyla kurdum. Ancak sorun burada da bitmedi, makine cok kasıyor. Ustundeki HDD 5200RPM 2008 model bir disk yerine 7200RPM 160GB bir disk taktım, gormedi. Harici disk kafası bağlayıp kurtarma ekranından silip yeniden bolum oluşturdum ancak diski Mac'e bağladığım zaman yine diski gormedi. 120GB bir SSD'ye makinenin orijinal diskini klonladım, ne diski gordu ne işletim sistemini. Sorun nedir, ne yapmam gerekli?
Sorun cozulmuştur uzun uğraşlar ve testler sonucu sorunun hdd kablosundan kaynaklandığını tespit ettim değiştikten sonra diskleri gormeye başladı sorunsuz bir bicimde formatımı atıp gerekli ayarları yaptım.