Ben iOS (az bir ihtimalle de macOS) geliştiricisi olmak isteyen birisiyim. Lise ikinci sınıfta okuyorum. Programlama temelleri biliyorum ve kendimi geliştirmeye calışıyorum. Biraz daha odaklanmak istiyorum bu işe.
Hem universitede hem de beni lise de goturebilecek bir MacBook arıyorum.
Bazı sorularım var:
- RAM kac GB olmalı? 8 yeterli mi? 7 yıl bu bilgisayarı kullanmam gerekecek. Aynı anda bir suru işlem yapmayı tercih etmiyorum. Sanal makine illaki kullanırım. Tarayıcıda 4-5 sekme olur en fazla. Xcode cok RAM yiyor mu?
- 256 GB yeterli mi? Guncelledikce biraz da olsa buyuyordur kapladığı alan. Cok fazla oyun oynamamaya karar verdim. Apple arcade ya da Steam'den bazı indie oyunları indirmeyi duşunuyorum. 1 TB harici HDD var. Donuşturucu lazım ona. Belki de iCloud satın alırım. Sanal makineler HDD'de taşınabilir mi?
- U serisi bir i5 işlemci yeterli mi? Dort cekirdekli olması bana yeter diye duşunuyorum.
- Intel iris Plus Graphics 655 normal kullanımda ve bazı kucuk render işlemlerinde yeterli mi? Belki 2D oyun yapmayı denerim.
Eveeet. Cok yormuş olabilirim. Belki bu kadar kafana takma diyenler olacak ama o kadar para hic duşunmeden gomulmuyor. Yardım ederseniz beni cok mutlu etmiş olursunuz.
Eğer yeni Windows laptop al ve hackintosh ya da sanal makineden geliştir diyeceksiniz, bu iki yontemin hem sağlıklı olduğunu hem de bana uygun olduğunu duşunmuyorum.
Hem şıklığı hem bataryası hem de kullanım rahatlığı ve genişliği olarak MacBook bayağı guzel bir opsiyon.
Windows laptopla yapabilecek istediklerimi yapamayacağım icin tercih etmeyeceğim.
Yine de tavsiyelerinizi esirgemeyin.
Şimdiden teşekkurler.
MacBook - iMac Programlama amaclı MacBook onerisi
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- MacBook - iMac Programlama amaclı MacBook onerisi