Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından konuştu
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından konuştu
-
07-11-2022, 20:38:46Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına gecen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyuna sesleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın acıklamaları şu şekilde: Turkiye Yuzyılı programımızın mujdesini 28 Ekim'de Ankara'da adına yakışır torenle milletimizle paylaştık. Cumhuriyetimizin yuzyılına eser ve hizmet altyapısıyla bir buyuk vizyonu kesintisiz şekilde surduruyoruz. Secimlerden once kamuoyunun karşısına Turkiye Yuzyılı vizyonuna uygun bir hazırlıkla cıkmayı planlıyoruz. 81 vilayette, ozellikle ilcelerde yapacağımız programlarla milletimizin Turkiye Yuzyılı'na ilişkin beklentilerini alarak vizyonumuzu somutlaştıracağız. Secimlerden once kamuoyunun karşısına Turkiye Yuzyılı vizyonuyla cıkmayı planlıyoruz. Surdurebilirlik, başarı, guven, istikrar, uretim, verimlilik, guc, dijital, iletişim, bilim, kalkınma, barış, değerler, şefkat, istiklal ve istiklal, gencler gibi başlıklarla Turkiye Yuzyılı vizyonunun yuzunu doğruya donen herkesi heyecanlandırdığına, şevklendirdiğine inanıyorum. Milletimiz icin Togg onemli sembol haline gelmiştir. Sadece bir firma, marka, uretim tesisinin değil topyekun 85 milyonun başarısı olarak gorulmektedir. Hala yapılan işi onemsizleştirmeye, itibarsızlaştırmaya calışan zihniyetin umutsuz cırpınışlarını ibretle takip ediyoruz. Teknolojisi ve akıllı cihaz ozellikleriyle geleceğin aracı olan inşallah Şubat'ta satışı başlayacak Mart sonunda yollara cıkacak Togg'a başarılar diliyoruz. Turkiye'nin kalkınma devrimlerinin onemli başlıklarından biri sağlık alanında geldiği seviyeyi, hedeflerini 31 Ekim'de duzenlenen toplantıda değerlendirme imkanı bulduk. Sağlıkta devrimin en onemli sembolleri guclu altyapımız ve şehir hastanelerimizdir. Ulkemizin her koşesine uzanan yaygın altyapımızla kuresel bir markaya donuşturuyoruz. Gıpta ile bakılan birikimi Turk devletleri teşkilatı olmak uzere tum dostlarımızla paylaşımlarımızla hakkaniyetli ve insani duruşumuzun gereği olarak goruyoruz. Polis akademimizin komiser yardımcıların mezuniyet toreninde sevince ortak olduk. Yeniden yapılandırdığımız polis akademimiz başarılı calışmalarıyla goz dolduruyor. Uyuşturucu gibi insanlık sucuyla polis ve milletimize iftira atanların sinsi niyetlerle hareket ettiklerinin altını cizmek istiyorum. Her kim Turkiye'yi teror orgutleri, kuresel kacakcılılarla, uğurusla aynı kefeye sokuyorsa yaptığı işin adı 5. kol faaliyetidir. Turkiye 5. kol elemanlarından cok cekmiştir. Milletimiz uzun sure bu faaliyet sebebiyle eserlerden mahrum kalmıştır. Cumhuriyetimizin 100. yılından aldığımız ilhamla ulkemizi Turkiye Yuzyılı'na hazırladığımız kritik donemde aynı oyun sergilenmeye başlandı. Ama bu defa acık ve net konuşuyorum; başaramayacaklar. Milletimiz bu oyunları bozacak ferasete ve dirayete sahip olduğunu sayısız ornekle gostermiştir. Bunlar DEAŞ'ı, PKK'nın, 15 Temmuz'da FETO'nun, Suriye harekatlarında cumle emperyalistlerin, Avrupa'nın, Karabağ'ın işgaline karşı gardaşlarımızın yuruttuğu vatan muhaberesinde Erminelerin, faiz lobilerinin ağzıyla konuşuyorlardı. Kendilerine verilen gorev buydu. Diyet borcu bunu gerektiriyordu. İnşallah aynı kirli oyunu bir kez daha bozacağız. Bizleri coşku, sevgi ve samimiyetle bağrına basan tum Gaziantepli kardeşlerimize şahsım ve milletim adına teşekkur ediyorum. Bu sabah Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından Koy Yaşam Merkezi'nin acılışını gercekleştirdik. Koy Yaşam Merkezi projesiyle artık kullanılmayan koy okulları binalarımızı hayat boyu oğrenme yaklaşımıyla yeniden aktif birim haline getirmeyi hedefliyoruz. İlkokul eğitimi verilmekle kalmayacak, okul binalarımız koy halkının ihtiyaclarına gore ceşitlenen, kultur ve sanat faaliyetlerinin yurutulduğu merkezler haline gelecek. Yarın Hasankeyf Tuneli ve yolların acılış torenine canlı bağlantıyla iştirak edeceğiz. Perşembe gunu 10 Kasım anma programından sonra birdizi yurtdışı gezi gercekleştireceğiz. Endonezya'da G-20 liderler zirvesi, Bahreyn ve Katar'da 2022 FIFA Dunya Kupası acılış programına katılacağız. Osmanlı'yı uc beyliğinden cihan devletine taşıyan guclu kurumsal temellerin coğu ayaktadır. Milli iradenin ustunluğu esasına dayalı yeni yapı inşa ettik.Rahmetli Erol Gungor, Anadolu'daki Turk devletlerinin kısa surede yıkılıp gitmeyişini Osmanlı'nın dehasına bağlıyordu. Universitelerden Meclise, Adliyeden Maarife kadar Osmanlı muesseselerinin devam ettiği gerceği devletteki surekliliğe bağlıdır. Gecmişte vesayet odaklarının devleti, milletin değerlerine ve iradesine karşı kırbac gibi kullanma gayretlerinin yol actığı hasarı demokrasi ve kalkınma reformlarımızla onemli olcude tamir ettik. Ayrıntılar gelecek...