Konya'nın Selcuklu ilcesinde 8 Nisan'da Kosova Mahallesi'ndeki rezidansta Murat Demirci, bir sure flort ettiği eski calışanı Demet Aydın'ı aradı. Murat Demirci, daha sonra Demet Aydın'ı Meram ilcesindeki iş yerinden alarak otomobiline bindirdi. Bir sure sonra araca Demirci'nin nişanlısı Sara Demir ile arkadaşı Tuğba Demirci de bindi. İki kadın, Demet Aydın'ın ellerini camaşır ipiyle bağladı. Rezidansa goturulen Demet Aydın, burada 2 saat boyunca işkence gordu. Demet Aydın, kurtulduktan sonra polise giderek şikayetci oldu. Gozaltına alınan şupheliler, ifadelerinin ardından adli kontrolle serbest bırakıldı. 3 şuphelinin aynı gun Merve Kaya'ya da işkence yaptığı ortaya cıktı. Tekrar gozaltına alınan şupheliler, tutuklandı. 3 kişi hakkında ayrıca Demet Aydın'a yonelik işkence iddiası nedeniyle de tutuklama kararı cıkartıldı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Demet Aydın ’a işkence iddialarıyla ilgili hazırlanan iddianamede Murat Demirci, nişanlısı Sara Demir ve arkadaşı Tuba Demirci hakkında 'kişiyi hurriyetinden yoksun kılma', 'haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek', 'hakaret', 'ozel hayatın gizliliğini ihlal etmek', 'kasten yaralama', 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hurriyetinden yoksun kılma', 'mala zarar verme', 'birden fazla kişi tarafından silahla yağma' suclarından 41'er yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame, Konya 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Sanıklar, bugun 2'nci kez hakim karşısına cıktı. Duruşmaya tutuklu sanıklar SEGBİS sistemiyle katılırken mahkeme salonunda Demet Aydın ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmaya ilk kez katılan Demet Aydın, Murat Demirci ile aralarında herhangi bir gonul veya cinsel ilişki yaşanmadığını belirtti. Demet Aydın, ifadesinde ''Calıştığım donemde sanık Murat, beni 2-3 kez aracıyla eve bırakmıştı. Sara ile nişanlı olduğunu ve ayrılmak istediğini, benimle birlikte olmak istediğini soylemişti. Bu nedenle Murat'ın talebini kabul etmedim. Aramızda herhangi bir şekilde gonul veya cinsellik yaşanmadı. Sadece bende bir kafa karışıklığı oldu. Bu yuzden Murat'ın iş yerinden ayrıldım.'' dedi. Yaşadığı işkenceyi anlatan Aydın, ''Bir daireye cıktık. Sanık Sara, Murat'ı aşağı gondererek etrafı kolacan etmesini soyledi. Murat gittikten sonra kapıyı kilitlediler. Tuğba ve Sara, beni mavi ve beyaz bir iple bağladılar. Sara, Murat'la olan ilişkimizi sordu? Ben, Murat'ın bana asıldığını, ancak kabul etmediğimi soyledim. Bana inanmadı. Bu arada ben kurtulmak icin cırpınıyordum.'' diye konuştu. İki kadının bir sure sonra bağladıkları ipleri cozduklerini belirten Aydın, şunları soyledi: ''Sanık Tuğba, benim ayaklarımı ayırdı ve genital organımı kontrol etti. Ben cırpınıyordum. Sanık Tuğba, bakire olduğumu soyledi. Sanık Sara, genital organıma cop sokmak istedi. Ancak, 'Başımız belaya girer' diyerek vazgectiler. Sonra sanık Sara, paspas sopasını kırdı. Bir parcasını sanık Tuğba'ya verdi. Diğer ikisi de bu sopalarla bana vurdular. Hatta Sara bana vururken, sopa Tuğba'nın burnuna geldi. Kanamasına neden oldu. Buna sinirlenip beni yine dovduler. Sonra telefonla Murat'ı cağırdılar. Sara, Murat'a 'Sen Demet'e asılmışsın' dedi. Murat, bunu inkar etti. Sonra Sara eline makas aldı. Tuğba bıcak gibi bir cisim aldı. Her ikisi de sacımı kestiler. Oncesinde Sara, ağzıma bir bez soktu. Bu nedenle bağıramadım. Sonra ağzımdaki bu bezi cıkardılar.''
Vucudunu sigarayla yaktıklarını one suren Demet Aydın, ''Tuğba, beni Sara'nın ayaklarına doğru itti. Zorlamaları nedeniyle uc kez ayaklarını optum. Daha sonra elimi cozduler. Sanık Sara, bana sigara bastı. Bunu yaparken sanık Tuğba, ellerimi tutuyordu. Murat tepkisiz bir şekilde onları izliyordu. Ben bu aşamadan sonra calıştığım yere nasıl dondum ve devamında ne olduğunu hatırlamıyorum." dedi. Sanıklardan Murat Demirci ise uzerine atılan suclamaları kabul etmedi. Demet Aydın'ın avukatı Mehmet Fatih Soylu, Murat Demirci'ye ''Madem Sara ve Demet tartışacaktı, neden yalnız bıraktın?" diye sordu. Murat Demirci de amaclarının Demet Aydın'la konuşmak olduğunu belirterek, ''Sara da muştekiye sinirli değildi. O nedenle ben utandığımdan dolayı konuşmaları icin onları yalnız bırakıp aşağıya indim." dedi. Bunun uzerine Demet Aydın, ''Cok utandın oyle mi? Cok utanmışlar." diye bağırarak tepki gosterip duruşma salonunu terk etti. Sara Demir ise savunmasında pişman olduğunu soyledi. Demir, "Onceki savunmalarımı tekrar ederim, yaşanan bu olaylardan dolayı pişmanım. Benim savunmalarım arasında hicbir celişki yok. Muştekinin beyanlarını kabul etmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum." dedi. Suclamaları kabul etmeyen Tuba Demirci de savunmasında, "Muşteki Demet'i tanımam. Sara'yı 6 gundur tanıyorum. 6 gundur tanıdığım bir kişi icin bu tarz işlere girmem. Suclamaları kabul etmiyorum. Pişmanım. Tahliyemi talep ediyorum." dedi. Savunmalarının ardından mahkeme heyeti, Demet Aydın'ın yuzunde kalıcı bir iz, olup olmadığının belirlenmesi icin Adli Tıp Kurumu'ndan sağlık raporu istedi. DHA'nın aktardığına gore heyet, dosyadaki eksiklerin giderilmesi icin duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.