Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu 27 Ocak gunu Yeşilkoy'de ortağı olduğu balık restoranında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun oldurulmesine ilişkin 20 sanığın yargılandığı davaya 12. Ağır Ceza Mahkemesi ’nde devam edildi. Duruşmaya muşteki Ece Erken, muşteki Celal Mahmutyazıcıoğlu, taraf avukatları ve tanıklar katıldı. Duruşmada 7 tutuklu sanık ve bir kısım tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Muşteki Ece Erken ’in beyanının ardından tanıklar dinlendi. Tanık Serkan Yazıcıoğlu beyanında,
“Biz o gun yemek icin Şafak ’ın mekanında buluştuk. Sonra iki kişi geldi masaya Şafak ‘ben tanıyorum yabancı değiller ’ dedi. Şafak ‘onlara arka masaya gecin geliyorum ’ dedi. Sonra bir şeyler oldu yere yat dediler bende yattım. Silah sesi duydum hic gecmeyecek gibi geldi. Kalktığımda olay olmuştu. Birisi Şafak vurulmuş dedi. Masada gazeteci Fatih Doğan vardı. Sadece cay ve kahve ictik. Bize saygısından dolayı alkol icmedi. Biz aslında daha erken kalkacaktık ancak Şafak, ‘Biraz daha oturun ’ dediği icin oturduk. Ben olaylar olduğu esnada masanın altında icin hicbir şeyi gormedim” dedi. Olay gecesini anlatan tanık Umit Onat beyanında,
”Akşam 8 gibi Cundalı Restoranda gittim. Şafak ve Fikret Orman oturuyordu. Onları gordum masaya oturdum. Arkadaşlarım geldi karşıdaki masaya oturdum. O anda iki kişi girdi. Şafak ’a ‘seninle goruşebilir miyiz ’ dediler. Ne kadar sure sonra bilmiyorum. Silah sesi duydum. Şafak emekleyerek benim masama doğru geliyordu. Vurulduğu belliydi. Şafak ’ı birisi cekti uc el daha ateş etti. Ben Şafak ’a doğru koştum. Hemen uzerini soydum nereden vurulduğunu gormek icin hemen ambulansı aradım. Hastaneye gittik sonra vefat haberi geldi” şeklinde konuştu.

Tutuklu sanık Ali Yasak savunmasında,
“Benim oradaki amacım uzaklaştırmaktır. Benim orada zarar verme niyetim olsaydı ona zarar verebilirdim. Ben mekana gittikten 2 -3 dakika icinde gercekleşti. Ben gittiğimde Şafak kufur ediyordu. Yine de birini hunharca katletmeye calışmışım. . Hareket etme mecali olmayan bir insanı cekerek uzaklaştırmaktan başka yolum yok. 130 kiloyu sırtıma alıp goturemem. Benim olaya dahilim yok tahliyemi talep ediyorum” dedi. İHA'nın aktardığına gore mahkeme heyeti, ara kararda tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, Seren Serengil ’in zorla getirilerek bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenmesine hukmetti. Fikret Orman ’ın tanık olarak dinlenme talebinin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.