ABD’li unlu yatırımcı ve dolar milyarderi Tim Draper 2018’de yaptığı “Bitcoin 250 bin dolar olacak” tahmininin arkasında olduğunu dile getirdi. Lizbon’daki Web Summit 2022’de konuşan Draper, en buyuk kripto paranın bu seviyeye 2023 ortasında ulaşacağını duşunduğunu soyledi.
Hatırlanacağı uzere Draper 250 bin dolarlık tahmini ilk kez 2018 yılındaki ayı sezonunda yapmış ve bu seviyenin 2022 yılında yakalanacağını duşunduğunu belirtmişti. Erken donem yatırımcısı olan Draper 2014 yılında da, Bitcoin’in 2017’de 10 bin doları aşacağı tahmininde bulunmuş ve ciddi şekilde ses getirmişti.
“Fiat para tutmaya gerek kalmayacak” Fiyat tahmininin nasıl gercekleşeceği konusuna da değinen Draper, “Gıda, giyinme ve kalacak yer gibi ihtiyaclar Bitcoin ile odenmeye başladığında işte o zaman fiat para tutmak icin hicbir sebep kalmayacak. Fiat paralar tamamen şeffaf değiller. İstikrarlı değiller. Politik guce dayanıyorlar. Dolayısıyla hicbir mantığı yok bu paralara sahip olmanın… 5 sene daha elinizde Bitcoin tutun ve rahat edin. Ayrıca şunu sakın unutmayın 1 Bitcoin her zaman 1 Bitcoin’dir. Sabit coin’lerin ise Bitcoin’e geciş icin iyi birer kopru olduklarına inanıyorum” dedi.
“Kısıtlayan ulkeler ciddi zorluklar yaşayacak” Bitcoin ve diğer kripto paraları, sistemi kontrol etmek icin kısıtlamaya ve yasaklamaya giden ulkelerin de ciddi ekonomik zorluklar yaşayacağını belirten Draper, şunları soyledi:
“Bu hep boyle olmuştur ve değişeceğini sanmıyorum. Ne zaman hukumetler ve devletler yeni bir teknoloji cıktığında buna izin veririse, halkının onu tecrube etmesine olanak tanırsa o zaman iyi şeyler ortaya cıkar. Şu anda boyle bir donemden geciyoruz. Engelleyenler ise ciddi ekonomik zorluklar yaşayacaklar”
Tanesi 472 dolardan 30 bin BTC almıştı Bircok teknoloji firmasına yaptığı erken donem yatırımlarıyla bilinen Draper, 2011 yılında Bitcoin de almış ancak coken Mt. Gox borsasıyla birlikte binlerce Bitcoin’inini kaybetmişti. Bitcoin konusundaki inancı devam eden Draper 2014 yılında ABD’de yapılan acık artırmaya katılmış ve tanesi 472 dolardan 30 bin BTC almıştı.
Seminerde konuşan unlu yatırımcı ilk Bitcoin’leri icin tanesine 6 dolar odediğini de soyledi ve “Acıkcası ben yok olacağını duşunuyordum o zaman ama benim beklediğim gibi olmadı. İnsanlar o donem bile Bitcoin’i kullanıyordu” dedi.