Avusturya'da yaşayan ve ticaret icin Bursa'ya gelen Kadir Yılmaz (43), 3 gun once Osmangazi ilcesi Kırcaali Mahallesi'ndeki bir otele yerleşip, bir gece konakladı. Bir gun sonra saat 09.00 sıralarında restoran bolumunde yemek yiyen Yılmaz, daha sonra otelden ayrıldı. Kadir Yılmaz'ın kalktığı masayı temizlemeye giden restoran sorumlusu Harun Onur (37), koltuğun yanında el cantası gordu. Muşterinin arkasından koşan Onur, yetişemedi. Kadir Yılmaz'la iletişim kurabilmek icin cantayı acan Harun Onur, icinde bir miktar doviz ve Turk Lirası olduğunu gordu.

Otel yonetimine haber veren Onur, durumu polis ekiplerine bildirdi. Otele gelen ve cantayı inceleyen polis ekipleri, icinde 8 bin 700 euro ile 22 bin 65 lira tespit etti. DHA ’nın haberine gore icindeki cuzdanda bulunan kartvizitlerden Kadir Yılmaz'a ulaşan ekipler, cantayı ve paraları ona teslim etti.

Otel calışanı Harun Onur'un davranışı sonrası duygulandığını soyleyen Kadir Yılmaz,
“Bu konuda cok onore olduk. Kendi memleketimizde durust insanların olması bizi bilakis memnun etti. Ben yıllardır Avrupa'da ticaretle uğraşıyorum. Bizim en buyuk sıkıntımız guvence. Sipariş verirken cok dikkatli oluyorduk. Bu olay da bizim guvenimizi tazeliyor.” dedi. Yılmaz,
“Bulunmasaydı, yapacak bir şey kalmıyordu. Nasipten ote koy yok. Ben arkadaşımıza cok teşekkur ediyorum, sağ olsun.” diye konuştu.

Restoranda calışırken Kadir Yılmaz'ın masadan kalkarak gittiğini soyleyen otel calışanı Harun Onur ise
“Masayı toparladıktan sonra sandalyenin altında cantayı buldum. Resepsiyona indim, Kadir Bey'e ulaşmaya calıştık ama yetişemedik. Bunun uzerine polise haber verdik. Memur arkadaşlar geldi ve cantayı teslim ettik. İcinde yuklu miktarda para vardı ama bizim icin hicbir onemi yok. Biz misafirlerimizden kalan her şeyi iletmek icin ulaştırmaya calışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yıllardır otelde calıştığını ve bazı muşterilerinin eşyalarını unuttuğunu belirten Onur,
“Yapmam gerekeni yaptım. Olması gereken bu. Zaten başka turlu davranmamız beklenemez. Ben yıllardır bu oteldeyim. Her zaman bu şekilde davranıyoruz. Aksi bir şekilde bu zamana kadar hic olmadı. Allah da oyle bir şeyi nasip etmesin.” dedi.