Bu diyeceğim overclock sayılıyor mu bilmiyorum ama şimdi anlatacağım şey yuzunden ekran kartına zarar vermiş olabilir miyim?
Demin MSI Afterburner programına bakıyordum, aynı zamanda Minecraft'ta oylesine shader acmış oynuyordum. Sonra MSI Afterburner'dan GT740M'in GPU'sunun cekirdek hızını arttırdım (1189 MHz) ve birşey olmadı (sorun olarak), sadece 1 FPS fark etti. Ardından bellek hızını arttırmayı denedim ve gidip 800 MHz arttırdım ve onayladım. Sonra program ve Minecraft yanıt vermeyi durdurdu. Ardından "Goruntu surucusu yanıt vermeyi durdurdu ve başarıyla bu durumdan kurtuldu" diye bir uyarı geldi. Sonra ekran kapandı. Ben de PC'yi kapattım ve yeniden actım. Masaustu acılınca iki tane System32 acıldı (birşeyler yazıyordu ama okuyamadım). Sonra ikisi de kapandı. Daha sonra tekrar Minecraft'ta shader ile FPS testi (Programı acarsam birşey olur diye acmadığım icin hangi ekran kartının kullanıldığını goremiyorum ama Minecraft'ta F3 ile Display yerine baktığımda GT 740M yazıyor.) yaptım. Aynı FPS'i alıyorum ama ekran kartına herhangi bir zarar vermiş olabilir miyim?
Yanlışlıkla Laptop Ekran Kartına Overclock Yapmak
Dizüstü Bilgisayarlar0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Dizüstü Bilgisayarlar
- Yanlışlıkla Laptop Ekran Kartına Overclock Yapmak