Duştuğum bu ikilemde sizlerin yardımına ihtiyacım var. Yaklaşık 3.5 yıldır kullandığım MSI GS63'umu yenileme kararı aldım. Oyun değil iş odaklı bir urun aradığım icin bu 2 model radarıma takıldı sizlerin fikrini almak istedim. Moskova'da yaşıyorum bu yuzden yaklaşık lira karşılıklarını yazacağım.
-Huawei 14 (2021) yaklaşım 11k şu an indirimli fiyatı 9K.
Intel i7-1165G7, 16 GB RAM ve 512 SSD'ye sahip.

-Huawei D 16 8k gibi bir fiyatı var.
AMD Ryzen 5 4600H işlemci, 16 GB RAM ve 512 SSD'ye sahip.

Kendimce işlemci dışında yer alan farklara değinmem gerekirse.
-Matebook 14, 2K dokunmatik ekranlı (Ne zaman nerede işime yarar bilmiyorum) bu yuzden D 16 ya gore ekran goruntu kalitesinde oldukca onde.
-Matebook14 kağıt ustunde aynı olsa bile yan yana mağazada incelerken fark ettim ki, 14 her şeyi ile cok daha onde bir urun. Kullanılan malzemenin verdiği his, touch pad, hoparlorleri vs.
-D 16 da ekstra SSD takabileceğim bir yer mevcut fakat 14 ise 512 GB ile sınırlı kalacak.
-D 16 tekli cekirdekte şu an kullandığım MSI'dan cok daha iyi değil. Sanırım yeni bir urun kullanıyorum hissi olmayacak gundelik kullanımda. ( mevcut işlemci i7 7700HQ )
-D16 ekran boyutu ile cezbediyor ve mat oluşu kullanım acısından olumlu.

Muzik uretim/performans uzerine kullanım amacı olacak. Sıkıntı burada başlıyor. Gercek zamanlı ses işleme işi oyun gibi onceliğini tek cekirdek gucune gore belirliyor ve projeniz arttığı zaman coklu cekirdeklerden destek alıyor. Yeni nesil tek cekirdek kralı ama u serisi Intel mi? Yoksa coklu cekirdek kralı ve h serisi AMD mi? Bunları boş ver derseniz butce 10k kadar olabilir. Lutfen giriş seviyesi M1 Air onermeyin. Şimdiden teşekkur ederim.
Not: Başlığa D 14 yazmışım. Urun Matebook 14 2021'dir.