ASUS Zenbook anakart vidalarının kırılması
Dizüstü Bilgisayarlar0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Dizüstü Bilgisayarlar
- ASUS Zenbook anakart vidalarının kırılması
-
07-11-2022, 11:14:08Merhaba Sosyal, bu konunun acılış amacı insanları bilgilendirmek amaclıdır. Uzunca bir zamandır iş cihazı olarak ASUS Zenbook UX302LG kullanıyorum. Malum belli bir sure sonra film izlerken bile fan acmaya başlıyor cihazlar. 2015'ten bu yana sadece 2 kez temizledim, bugun ve 2 yıl once. Bugun actığımda ise gorduğum şeyi pek anlayamadım. Cihazın anakarta bağlı olan 3 vida yuvası kırılıp yerinden cıkmıştı, bu sebeple soğutma bloğu tam temas edemediği icin soğutma işlemini başaramıyordu. Hazır acmışken fanları ve hava menfezlerini de temizleyeyim dedim. Vida yuvalarını fotoğraflardaki gibi Japon(502) ile yapıştırdım. Termal macun ve pedleri yenileyip vidaları sıktım. Fakat bir sacmalık daha gercekleşti ve GPU fanının vidasını sıkarken vida ortadan kırıldı. Guc bela cıkarttım. Ben hayatımda defalarca 30-40 farklı cihazı sokup birleştirmişimdir, ilk kez boyle bir sacmalık gordum. Sizce Japon yeterli olur mu? Cunku cihazı sokup takması işkence, ince olduğu icin. ASUS'un bu sorunu duzelttiğini pek sanmıyorum. Zenbook duşunenlerin aklının bir ucunda dursun. Buyuk ihtimalle sarsılma vs. gibi durumlara pek dayanamıyor.