Merhaba, hayırlı cumalar.
Eskide kalan laptopumu tekrar ayağa kaldırayım dediğimde karşıma cıkan birkac sorun var.
Bunlardan en onemlisi BIOS tuşu komple olmuş yani calışmıyor. Harici klavye takamıyorum.
Nedeni ise USB portlarını bir turlu kullanıma acamadım. BIOS'a girmek istemememin asıl nedeni de bu.
Bilgisayarın TouchPad'i calışıyor. Klavye de calışıyor ama yarısı basmıyor tuşların.
Giriş olarak: Gorunenden ayrı yanda Sd kart okuyucu var tek .

HDMI 2 adet USB port. Ethernet SD kart okuyucu. Harici klavyemi takabileceğim başka alan olmadığından BIOS'a alternetif bir giriş arıyorum.

Denenenler
Fare bağladım ışık yanıyor yani USB port calışıyor ama anakart tanımıyor. Windows 10 gelişmiş ayarlaar yolunu denedim fakat UEFI ayarı cıkmadı Windows 10'un surumunden kaynaklı olabilir. Windows icerisinde key değiştiren bir program denedim BIOS'ta işe yaramadı. End tuşuna F2 tuşunu atamayı denedim. Aygıt yoneticisinden cok fazla kaldırma yukleme yaptım driverları bir turlu olmadı gene. BIOS guncel 2.22 surumu olması lazım daha fazlası yok araştırmalarıma gore ki, zaten eski laptop olduğunan destek kesiliyor bir sure sonra. Klavyeyide mauslarıda tanımadığından başka klavye mausun calışmayacağına eminim diyebilirim. F2 tuşu BIOS tuşu bundan kesinlikle eminim cok girdim biosuna F12 ise boot menuyu acıyor. Yani yanlış tuşa basmıyorum. Bootable Flash bellekler işe yaramamıyor. Format vs gibi konular icin cunku USB portların ikisi de elektrik gecişi yapıyor ama veri gecişi yok ne takarsam takıyım okumuyorlar. Sistemdeki Windows yazılı disk sokulduğunde boot menuye giriyor. Ama bootable flash belleği gormuyor ustte belirtiğim gibi. Bios pili ile de cok uğraştım. Bir işe yaramadı. Sistemde hic guc bırakmadım. Kesinlikle bios sıfırlanmıştır. Soktum bekledim biraz taktım bios pili olmadan calıştırdım ama sonuc yok.
Yuklu işletim sistemi = Windows 10
Marka model =Acer Aspire M5 481TG
Windows Update = up to date

Aygıt yoneticisinden şuanda foto ekliyemiyorum en kısa surede eklenecektir.

Yeni laptop klavyesi almadan cıkmak istiyorum bu işin icinden.

Yaratıcı fikirlere acığım.