Merhaba. Elimde artık taşımak istemediğim ağırlıkta bir Monster bilgisayar var. Yeni bir cihaz arayışına girip birkac alternatif belirlemiştim.
1- Ultrabook: 2 aday Huawei Matebook 14/D16 - MacBook Air. MacBook Air hem MacOS'a gecmek istemediğim icin hem de %100 bilgisayar formunda kullanacağım icin ekran boyutundan oturu cok istediğim bir model değil. 2. bir bilgisayar ihtiyacım aslında yok, bu nedenle Matebook'lar tabletlere kıyasla 2. alternatif denebilir.
2- Tablet: Tablet tarafında yeni işletim sisteminin akıcılığı ile Matepad 11 ve iPad Air 4 gozume carpmıştı. Aksesuarlarıyla birlikte iPad Air 4, M1 MacBook Air fiyatına geldiğinde kafamı karıştırıyor, MacBook Air ile ilgili saydığım şeylerden oturu arada da bırakıyor. iPad Air 4'u de genelde tablet olarak kullanacağım halde yine de klavye ve kalemini alacağım ama ne kadar kullanırım bir fikrim yok acıkcası, boş yere notebook bandına cıkmak istemiyorum. Diğer tablet olarak da 5000 TL klavye-kalem set fiyatıyla Matepad 11 cazip gibiydi. Ama Matepad 11 icin ise yeni işletim sisteminin getirdiği bazı handikaplar var onlar uzerinde duşunuyorum.
Cihazları birkac gundur yakından incelemişken sonrasında Surface Pro 7 cihazına takıldım. 10. Gen Intel Core i5-1035G4, 8 GB RAM, 128 GB SSD konfigurasyonu klavyesiyle birlikte 9-10k civarı bir fiyata geliyor. Arkadaşımda vardı, kendisi cihazı gunluk kullanımda ve tezini yazarken kullandı yani genel olarak Ultrabook şeklinde. Eğer alırsam cihazı %60-70 tablet formatında kullanmayı duşunuyorum. Sizce bu cihaz benim kullanımım icin uygun olur mu, F/P dengesi cok iyi olmasa da hem tabletlerin arada bırakması hem de Monster bilgisayarımı da elimde tutacağım icin notebooka %100 ihtiyacım olmadığından kararsız kalmışken mantıklı geldi bu cihaz. Herhangi bir oneriye acığım, teşekkurler.
Microsoft Surface Pro 7 alınır mı?
Dizüstü Bilgisayarlar0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Dizüstü Bilgisayarlar
- Microsoft Surface Pro 7 alınır mı?