15-16 inc ekran. En az 16 GB DDR4 RAM (degistirebilir olmasini tercih ederim) En az 512 GB bellek (sadece SSD ya da HDD+SSD de olabilir, degistirebilir olmasini tercih ederim) Mumkunse ikinci bir SSD slotu olursa iyi olur ama cok onemli degil. 11. nesil i7 olursa iyi olur. Mumkunse FreeDOS. (Windows'a para vermeyi hic ama hic sevmiyorum) Render almayacagim, Photoshop vs. kullanmayacagim. Yogunlukla Matlab, Office, wolframalpha, latex kullanacagim. Ses, goruntu ve şarj cok onemli degil (degistirebilir batarya olursa iyi olur, 2-3 sene sonra serviste bir dunya para vererek degistirmek istemiyorum) Klavye kalitesi ve az fan sesi onemli. Cok kaliteli ekran karti olmasina gerek yok, guncel oyunlari alt-orta seviyede fan sesiyle kafa sisirmeden calistirsa yeter. Uzun omurlu olmasi onemli, mevcut bilgisayarim 7. senesine gelmek uzere. Yeni alacagim laptoptan da benzer bir sure yasamasini bekliyorum. Yurt disinda yasiyorum, Turkiye'de olmayan modelleride onerebilirsiniz. Agirlik cok onemli degil ama şarj kablosuyla birlikte 4-5kg olsun da istemem. Huawei ve HP markalarini almayi asla dusunmuyorum. Butceyi duruma gore yukariya dogru genisletebilirim.
Simdiden teşekkur ediyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum.
15.000 TL Ultrabook Onerisi
Dizüstü Bilgisayarlar0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Dizüstü Bilgisayarlar
- 15.000 TL Ultrabook Onerisi