Merhabalar,

MSI modern 15 serisinden bir Ultrabook almaya karar verdim. (Neden tercih ettiğim ile ilgili.) ancak piyasada bu urunden satışta 4 farklı konfigurasyon bulunuyor. 2 tanesinde ekran kartı olduğu icin fiyatları bir miktar yukseliyor. Ekran kartına ihtiyacım olmadığından ekran kartsız modelleri tercih edeceğim. Bu modeller şu şekilde:

MSI Modern 15 A11MU-839XTR - Intel Core i5 1155G7 - 8GB RAM - 512GB SSD
MSI Modern 15 A5M-091XTR - AMD Ryzen - 8GB RAM - 256GB SSD
(Başka platformlarda daha uygun fiyatlı olarak satılıyor bu urunler, farkındayım. Bu platformda urunler daha net incelenebildiği icin buradan bağlantı ekledim.)

Gorunduğu uzere sistemler birbirine hem donanım olarak hem de fiyat olarak cok yakın. Ancak birinde 512 GB'lık bir SSD bulunurken diğerinde 256 GB'lık bir SSD bulunuyor. Bunun sebebini anlamaya calışıyorum. i5 1155G7 urunu hakkında cok az inceleme goruyorum ve urunlerde de genel olarak i5 1135G7 modelini goruyorum. Cıkış tarihi olarak da 1155G7 modeli daha yeni. Bu da bende "acaba bu işlemci sıkıntılı mı?" diye bir soru işareti belirtti.

Ek olarak, aynı şekilde, bu olayın tersi 14 inch olan serisinde bulunuyor. i5'li olan modelde 256 GB SSD bulunurken Ryzen 5 bulunan modelde 512 GB SSD bulunuyor. MSI neden boyle bir konfigurasyona gitmiş anlam veremedim.

Bu işlemci sağlıklı bir işlemci mi? Bilgisi olan, kullanan var mı? i5 1155G7 olan modeli rahatlıkla alabilir miyim?