Merhabalar başıma mayıs ayının başında talihsiz bir olay geldi kısaca acıklıyorum.
Normalde guvenlik ve virus konusunda oldukca dikkat ederim lakin bu konuda aldandım.

Youtube'da ucretsiz Steam key veren bir site varmış. Bitchkey.ru Dikkatimi baya cekti ve giriş yaptım. Key'in yarısı almak icin bilgisayara dosyası inmesi lazım ve indirdim (torrent) Neyse dosya Yonetici izni istiyordu bende enayi gibi izni verdim. Duşunmeden ve arka planda calışmaya başladı ve key'i bana verdi fakat nafile. Bilgisayar birden kasmaya başladı ve reklam virusleri vb yukledi.

Adwcleaner ile hallettim ama Defender ile de tarattım sonuc vermedi. Daha sonraki gunlerde buldu ve Malware Uyg. ile de devam ettim. Bir nebze olsa gitti ama Chrome sekme acma virusu bulaştı ( vonatsi.ru ve Internet Gazeta diye sekmeler acıyordu) Bunu da kaldırarak cozdum ama bu sefer Edge'e bulaştı. Sıfırladım ama sonuc değişmedi. Mayıs'ın başından bu yana boyle devam etti.

Perşembe gunu ise ilginc bir şekilde bilgisayar oyuna gireceğim vakit elektrik gider gibi kendini kapadı. (Olur ya Ciuv diye ses cıkar o oldu) Minecraft'a girecektim fakat kapatıyordu, 2.kez denedim aynı sonuc ve daha mc girmedim. Simcity gireyim dedim oyunda 10-15 dk durunca direkt kapatıyordu. Orijinal oyunlarda R6S bir sıkıntı yoktu pazar gunune kadar.
Bugun ise R6S cekecek iken oyuna giriş ekranında Press any key dedikten hemen sonra kapadı. 3 kez denedim aynı sonuc. Şimdi 21.30 da BlueStacks girecektim ki kapadı.

Bir de bataryamız oldu şarj olmuyor. O yuzden pilsiz bakıyoruz ama bir temassızlık sonucu olabilme ihtimali gibi gozukuyor yada virus hala iceride.

Cozum nedir ? Eğer devam ederse boyle format atacam.
Yardımlarınız icin şimdiden cok teşekkur ederim.