İyi gunler.
Lenovo G500 laptop kullanıyorum. Fakat bayağı yaşlandı ve sistem yetersiz gelmeye başladı.
Oncelikle ozelliklerinden bahsedeyim.
İşletim sistemi: Windows 10 Pro Anakart: IVY BRIDGE MM70 İşlemci: Intel Celeron 1005M 1.90 GHz (G2 socket 988B rPGA) RAM: DDR3 CL11 1600 MHz 2 GB RAM (tek modul laptopta diğer slot boş) Ekran Kartı: Intel Graphics 1GB (buyuk ihtimalle dahili) Harddisk: WD 5400 RPM 8MB 500GB (Calışır durumda ama buyuk ihtimalle arızalı cızırtı yapıyor, isterseniz video atarım)
Oncelikle sistem bayağı eskide kalmış olduğu icin Upgrade etmeyi duşunuyorum. (Yeni almaya kalksam daha pahalıya patlayacak o yuzden yukseltmeyi duşunuyorum, oğrenci olduğum icin butcem kısıtlı ve masaustu sistemi kuramıyorum)
Şimdi;
İki tane 8GB RAM (Kingston duşunuyorum)
120 GB SSD Samsung 750 Evo duşunuyorum.
Butcem kalırsa 1TB HDD (laptopta disk icin ayrılan yere SSD takacağım icin DVD surucusunu cıkarıp yerine aparat ile HDD takmayı duşunuyorum)
İşlemci i5 3230M duşunuyorum fakat onerilerinize acığım. 2.6 to 3.2 GHz (şu an gittigidiyor'da satan var olmazsa EBay'den de alabilirim)
Totalde 500-600 TL civarı tutuyor. Hic uğraşmayıp elimdekini satsam (300 anca eder)
300+600=900
900 liraya o ayarda bir laptop alırsın derseniz hic uğraşmam işime gelir.
Aşırı oyun oynayan ve sağlam performans bekleyen kullanıcılardan değilim. Sadece performans olsa yeter.
Neyse asıl sorum şu: Ben o BIOS sistemini kullanmayı bilmiyorum.
BIOS'u kullanmayı bilmemekle beraber o ekranda cok tedirgin oluyorum. O yuzden eğer işlemci değiştirsem RAM'leri upgrade etsem BIOS'da ayar yapmam gerekir mi?
Bunu anlamak icin kendimce RAM'in slotunu değiştirdim fakat hic bir değişiklik olmadı. Galiba RAM konusunda istemeyecek ama işlemci değişikliğinde ayar gerektirir mi?
Lenovo G500 CPU değişir mi?
Dizüstü Bilgisayarlar0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Dizüstü Bilgisayarlar
- Lenovo G500 CPU değişir mi?