Oncelikle merhaba,
samsung'un np350v5c-s0htr modeline yaklaşık 3-4 gun once sorunsuz bir bicimde 120 GB corsair force le SSD taktım ve Windows 10 yukledim, yukleme bittikten sonra restart aşamasında bir kere laptop kendini başlatmamıştı ve onemsiz olduğunu duşunup kapatıp power butonu ile acmıştım ama dunden beri laptop tamamen kapanınca acılmamaya başladı yani hic tepki vermiyor değil, fan calışıyor, hard disk aktivite ışığı yanıyor basınca ama sonra HDD ışığı o birkac saniyelik sureden sonra yanmıyor ve notebook surekli kendine restart atıp duruyor. Bazen ise biraz kapalı bekledikten sonra power tuşuna basınca acılıyor internette biraz araştırdıktan sonra en bilindik yontem olan 30 sn. power tuşuna basılı bekledikten sonra acma yontemi işe yarıyor.
Bilgisayarcıya goturduğumde bunun chipset arızası olduğunu soylediler, Edirne'de yaşıyorum ve bana istanbul' gondermeleri gerektirdiğini, tamir surecinin 1 ay surduğunu soylediler.
Ama hala kuşkularım var bunun chipset arızası olup olmadığı konusunda, RAM slotlarını değiştirdim aynı sorun yine meydana geldi. SSD'yi cıkardım yine değişmedi, hard disk'i cıkardım belki guc yetmiyordur diye yine değişmedi ama chipset arızası olan bir bilgisayar acılır mı, acılsa da kullanılabilir mi, yani notebook acılınca sorunsuz kullanabiliyorum ama kapatınca geri acabilmek bir işkence, cok uğraştırıyor.
Bir de son olarak ben bu bilgisayarı 2 ay once 2. el olarak almıştım ve aldıktan 15 20 gun sonra icinin toz dolu olduğunu farkettim, dış kasadan farkedilmese de işlemci yuk altında 90 95 derece ile calışıyormuş meğer, satın aldığım kişi de photoshop, grafik işleriyle vs. uğraşan birisiydi, gidip temizlettim icini ve macununu yenilettim ve 1 aydan fazladır sorunsuz kullanıyordum ama şimdi boyle bir sorun var karşımda.
Ne yapmam gerektiği konusunda fikirlerinize ihtiyacım var.
Samsung np350v5c-s0htr Fanlar Calışıyor Fakat Acılmıyor
Dizüstü Bilgisayarlar0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Dizüstü Bilgisayarlar
- Samsung np350v5c-s0htr Fanlar Calışıyor Fakat Acılmıyor