Ac olmadığımız halde neden yemek yeriz hic duşundunuz mu? İste ise bazı sebepler ve buna nasıl engel olacağınıza dair ip ucları.
Kendimizi iyi hissetmediğimizde genellikle ac olmadığımız halde yemek yiyoruz. Cips, yağlı kuruyemiş, cikolata, biskuvi, şeker en cok tercih ettiğimiz abur cuburlar. Yedikten sonraki pişmanlık sureci bir coğumuzun bildiği bir duygudur. Unutmayınız ki yemek yemek sizi sorunlarınızdan uzaklaştıramaz. Boyle zamanlarda kısa bir yuruyuş size iyi gelecek, mutluluk hormonu dediğimiz seratonin salgınızı artıracaktır. Başka bir onerim bir arkadaşınızla sohbet etmeniz veya gunluk tutup duygularınızı bu yolla ifade etmeniz olacaktır .Ilık bir banyo yapmakta sizi gevşetebilir.
İhtiyacımız olmadığı halde yemek yemenin bir başka sebebi kendimizi odullendirmek istememizdir. Zor bir sınavdan sonra veya toplantı sonrası bilincsizce abur-cubur tuketebiliriz. Lutfen kendinizi odullendirmek icin başka bir yol bulun. Sinemaya gidin ,kitap okuyun, dışarı cıkıp dolaşın.......
Annem bu yemeği benim icin yaptı, oyleyse yemeliyim !!! Yemeğe misafir olarak bir eve konuk olduğunuz , ev sahibi ozenmiş sizin icin hazırlık yapmış oyleyse yemelisiniz!!!!işte size bir başka yemek yeme sebebi. Turk toplumunda ayıp olmasın diye sunulanı yemek cok bildik bir davranıştır. ’Her şey cok lezzetli gorunuyor ancak şu anda ac değilim, teşekkur ederim’ demelisiniz.
Kalabalık yemek sofralarında, herkes iştahla yerken kendimizi tutamayıp olcuyu kacırdığımız olmuştur. Gurubun bir parcası olmak, sosyalleşmek icin de bunu yapabiliriz. Boyle durumlarda daha az kalori iceren salata ve meyveleri tercih etmekte yarar var. Bol su icmeyi de lutfen unutmayınız...
Strese karşı etkili besin oğelerinden olan C vitamini, A vitamini, vitamin B6, magnezyum, omega-3, cinko ve pantotenik asit yonunden yeterli beslenilmesi stres durumunda ortaya cıkabilecek olumsuz sonucları onlemektedir.
Streste basit karbonhidratlı besinlere yonelmek yerine serotonin seviyesini yukselten triptofan adlı aminoasidi iceren besinlerin tuketimi de benzer bir keyif hali oluşturacaktır. Tavuk, hindi, sut, yumurta, muz, avokado, kurubaklagiller, kakao, sarımsak, domates, bezelye serotonin duzeyini arttıran besinlerdir.
[h=2]Ankara Akupuntur Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Stres ve iştah
Sağlıklı Yaşam0 Mesaj
●53 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sağlık Forumları
- Sağlıklı Yaşam
- Stres ve iştah