MSI CX640DX Isınma Sorunu
Dizüstü Bilgisayarlar0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Dizüstü Bilgisayarlar
- MSI CX640DX Isınma Sorunu
-
07-11-2022, 08:59:07MSI'ın CX640DX modeli laptopunu kullanmaktayım. Intel Core i5-2430M işlemci GT540M ekran kartı (Intel HD Graphics 3000 de var aynı zamanda) ve 6 GB RAM var bilgisayarda. Nisan sonlarında aldığım bu bilgisayarda her oyunu cok rahat calıştırıyordum altında soğutucuyla. Ama hard diskinde oluşan bir problem nedeniyle Mayıs sonu gibi kısa bir sure icerisinde servise gondermek mecburiyetinde kaldım ve bilgisayar geldiğinden beri aşırı derecede hantal ve fazla ısınma yapıyor. Daha sonra icinin temizlenmesi icin bir daha gonderdim servise, temizlenip geldi ve ısınma sorunu 5 6 gun icin kalktı ama sonra yeniden başladı. Masaustunde, işlemci uzerindeki ekran kartı kullanılmasına rağmen GT540 80°'ile 83° arasında değişen bir ısıda (Bilgisayar sabit duruyor ve altında Logitech N200 soğutucu en yuksek hızda soğutuyor). Sence ne yapmalıyım servise gonderip aynı bilgisayardan yeni bir tane isteyebilir miyim? İkinci bir sorunum da işlemci uzerindeki Intel HD Graphics 3000 ekran kartı. Bu ekran kartını tamamen devre dışı bırakma gibi bir şansım var mı? Cunku bazı oyunlarda diğer ekran kartına gecmiyor ve elle gecmeye calıştığımda da oyun hic acılmıyor. Windows guncelleştirmeleri de dÂhil her guncelleştirmem tam.