Uzun ve yorucu bir sınav donemi ardından bir laptop almayı duşunuyorum. Ancak bazı tereddutlerim var. Sebebi ise bugune kadar karşılaştığım 1 GB ’cı amcalar. Sizin de bildiğiniz gibi memlekette bunlardan epey var ve nedense hep beni buluyorlar. En son iki yıl once bir ekran kartı alayım dedim. Tabi o zamanlar sizden haberim yok… Cahilliğimden direk atladım 1 GB olacak diye. Adam da zaten dunden hevesli beni kazıklamaya. Bir iki model soyledi ve en sonunda 9400 GT'ye karar kıldık. Oh oh maşallah 1 GB kartı aldım diye seviniyordum ancak eve gelip bilgisayarı denediğimde pek bir şeyin değişmediğini anladım ve neden bilgisayarıma yeni kart takmama rağmen istediğim performansı alamadığımı duşundum. Ustelik bu olay ilk defa da olmuyordu. 200 TL vermiştim karta (ya da cope). O zamanlar soldan ikinci rakamdan haberim yoktu ama olayın asıl komik kısmı adamın kartın taktığı bilgisayarmış. Pentium D 2.8 işlemcisi olan bir bilgisayara 1 GB ekran kartı ne alaka? Gittim adamla konuştum ve bilgisayarın istediğim gibi olmadığını soyledim. Adam bana ne dese beğenirsiniz? “E onun işlemcisini de değiştirmek lazım tabi… Yalnız senin anakart eski buna iyi bir işlemci olmaz haberin olsun” . E madem durum boyle baştan soyler demi insan. Esnaflık bu kadar işte…

İşte boyle. Bunun gibi bir iki tatsız anım daha var. Şimdi yeni bir laptop alırken o kadar parayı gidip sacma sapan bir alete vermekten korkuyorum. Cevrede de 1 GB'cı bir cok insan var. Sizden ricam bana guzel bir laptop tavsiye etmeniz olacak. Uzun zamandır derslerle haşır neşir olduğumdan hangi parcalar iyi pek bilmiyorum (zaten onceden de pek anlamazdım). Bu yuzden laptobu sadece seri ismiyle değil noktası virgulune kadar soylerseniz cok memnun olurum (saf gibi gidip yanlış model falan alırım ben şimdi…). İsteğim yeni cıkacak oyunları guzel grafiklerle kasmadan oynayabilmek. Crysis 3 geliyormuş ve yakında Unreal 4 oyunları cıkacak. Yani maximum grafiklere gerek yok ama orta ve orta ustu olursa iyi olur. Butcem 1500 TL.
Ama yok bu fiyata istediğin gibi bir şey alamazsın diyorsanız sizin guzel hatırınız icin 1800 TL ye kadar cıkabilirim.

Beni bu yamyam 1 GB ’ cı insanlara bırakmazsanız coooook sevinirim.

Not 1: Laptopların fazla uzun omurlu olmadığını duşunuyorum (yanılıyorsam duzeltin lutfen). Ve abimin aldığı HP pavilion bir laptop vardı, onun ısınma problemini gorunce başka sorular da takıldı kafama. Yani sadece bileşenler değil firma ve servis acısından da değerlendirirseniz daha cok sevinirim.

Not 2: Abimin laptop o kadar ısınıyor ki soba amaclı kullanılabilir.