Bilgisayarı satın alalı bir ay oldu ama inceleme yazısı hazırlamak bugune kısmet oldu

Bilgisayarın birkac fotoğrafını cektim.

Tasarım konusunda soylenecek pek bir laf yok Kasası gayet guzel. Hoparlorlerin etrafındaki su damlasının oluşturduğu dalgalar bicimindeki desen kasaya ayrı bir hava katıyor. Klavyeye gelince. Yazımı gayet rahat. Hicbir sıkıntı cekmedim. Alırken tereddut etmiştim fakat yazmaya başlayınca icim rahatladı Klavyenin ışıklı bakmadan yazdığım icin cok işime yaramadı ama olmazsa olmaz bir ozellik olarak goruyorum.

Bilgisayarın yanında bir adet Subwoofer geliyor. Bunu sadece laptop ile birlikte kullanabiliyorsunuz. Girişi de ozel. Normalde muzik dinlerken duymadığınız tonları hissetmenizi sağlıyor. Coğu Asus bilgisayarda olduğu gibi ses konusunda ozen gosterilmiş. Ses kalitesi gayet tatmin edici. MAXX Audio aracı ile gerekli ses duzenlemelerini yapabiliyorsunuz.

Gelelim bilgisayarın performansına. Tabii ki N56VZ'nin modelleri arasında ufak farklılıklar olabiliyor. (RAM miktarı gibi) Benim modelimde 16 GB DDR3-1600Mhz RAM bulunuyor. Grafik bağdaştırıcısı olarak da HD4000 ve GT650M'i barındırıyor. İşlemci olarak da i7 3630QM'i barındırıyor. Kendinden 4 cekirdekli bir işlemci fakat HT ile 8 cekirdek gibi calışıyor.

Pek bir onemi yok ama Windows'un yapmış olduğu derecelendirmeyi de ekleyeyim.

Gelelim bilgisayarın sıcaklık değerlerine. İnternette dolaşırken, normal şekilde iş yaparken sıcaklıklar yaklaşık olarak bu değerlerde. İşlemci sıcaklığı 40-50 arasında geziniyor. Harddisk sıcaklığı gayet makul derecelerde.

Sıcaklık bir tek GTA 4'u actığımda cok yukseliyor. Acar acmaz bilgisayar aşırı bir şekilde ısınıyor. İşlemci sıcaklığı 80 dereceye vuruyor. Oyle olunca rahatsız olup kapatıyorum. Kapattıktan 1 dakika sonra sıcaklık tekrar 50 dereceye duşuyor. Ama COD MW2 oynarken boyle bır sıkıntı yaşamadım. Sıcaklık gayet normal.

Genel olarak toparlamak gerekirse bilgisayardan memnun kalıyorsunuz. Gerek performans olsun gerek de tasarım acısından isteklerinizi karşılıyor. Fiyatı biraz pahalı ama uygun bir indirme denk gelirseniz makul fiyatlara satın alabilirsiniz.

Başka bir incelemede buluşmak dileğiyle ...