Merhaba.
ASUS'un X556uqk modelini kullanıyorum. Gecen hafta su teması yuzunden (yarım su bardağından az su dokuldu) işlemcim kullanılamaz hale geldi. Aynı işlemcinin cıkma parcasını bulduk ve taktık. Parca orijinal ve hasar goren/değiştirilen başka bir parca yok (3 farklı kişi tarafından hasar tespiti yapıldı). İşlemci değiştikten sonra gerekli onlemleri manuel bir bicimde aldım. BIOS ekranından gereken guncellemeler yapıldı, scannow ile sistem dosyaları tarandı, Intel'in kendi surucu guncelleme servisinden gerekli guncellemeler yapıldı fakat ara sıra performans sorunları yaşıyorum. Soğutucu alana kadar (ki ısınmıyor bile) cihazı cok yormamak adına ağır oyunlar/programlar kullanmamaya ozen gosteriyorum fakat sorun devam etmekte. Ozellikle LoL oynarken ani FPS duşuşleri yaşamaya başladım. 150-160'tan bir anda tek haneli sayılara iniyor ve 10-15 saniye o şekilde kaldıktan sonra tekrardan 160'a fırlıyordu. Sorunu cozmek icin:
- FPS'i 60'a sabitledim.
- Grafik ayarlarını duşurdum.
- Config dosyasını değiştirdim.
- Performans modunu actım.
Fakat aynı sorunu hala yaşamaktayım.
Cihazın ozelliklerini aşağıya bırakıyorum.

Bu sorunu cozebilmek icin başka yapmam gereken bir şey varsa yardımcı olursanız cok sevinirim.