Benim karışık ve zor bir problemim var laptopumla ilgili, size bu konuda bir sorum olacak. Laptop'umun modeli Acer Notebook Aspire 5740G ve yaklaşık 18 aydır kullanıyorum. Uzerinde yapılan tek değişiklik aynı Mz hızda Samsung 4 GB (2+2) olan RAM'leri Kingston 8 GB (4+4) RAM'ler ile değiştirmem. Bunun dışında hicbir değişiklik yapılmadı veya hicbir servise gitmedi bilgisayarım. Cok oyun oynadım hala da oynardım sorun cıkana kadar ama hep dikkatli davrandım, cunku ısınma sorunu onemli bir hal alabiliyor. Bu anlamda bir soğutucu da aldım. Cok verim verdiklerine inanmıyorum ya haydi neyse.

Oyun oynarken ısındığı icin, en fazla 60 dakika bir oyundan cıkıp soğumasını beklerdim. Yani boyle iyi baktım bilgisayara. Fakat 22 Ocakta yine oyun oynarken, cok da guclu bir oyun değil, The Sims 3 World Adventures oynarken, bilgisayarım kapandı, sanırım ısındığından. Ve bir sure acılmadı, ben de işlemci ısındığı icin, yanmasını onlemek icin bilgisayarın boyle bir onlem aldığını duşundum, şu ana kadar bir sorun yok. Sonra actım bilgisayarı, Windows onarma ekranı cıktı, bunda da sorun yoktur diye duşundum, cunku aniden kapandığı icin windows bunu genelde yapıyor diye duşundum. Tam bunu yaparken de bilgisayarım kapandı ve bir daha acılmadı. Ne elektrik alıyor ne pili cıkardığımda calışıyor ne pilsiz.

Ben işlemcinin yanmış olabileceğinden şuphelendim. Sizce ihtimaller neler olabilir ? Anakart da olabilir tahminime gore. Bilgisayarımı ayda bir yedekliyorum cunku oğrenci olduğum icin cok fazla odev riskte oluyor. Bu yuzden servise verirken (evet iki gun sorna servise verdim 24 Ocak'ta.) icinden harddiskimi aldım, cunku format atabileceklerine dair bir kağıt imzalıyoruz biliyorsunuz; benim de bilgisayarımda mali değeri yuksek olan tezim bulunmaktaydı. Bu sebeple harddiskimi aldım, garanti kapsamında buna hakkım var sanırım. Bilgisayarıma da boyle bir not duştum, sorunumun donanım haynaklı olduğunu biliyorum dedim benzer şeyleri not olarak yazdım bilgisayara. Servis donanım sorunumu cozecektir eminim, fakat benim derdim harddiskim ile. Harddiskimi başka bir laptopa taktım ve aynı "Windows Auto Repair on Startup" programı cıktı. Fakat sorunu cozemedi. Taktığım bilgisayar ise Samsung 1 aylık bir laptop, hicbir sorunu yok, ici bomboş daha kullanılmamış bir urun. Bu yuzden buna taktım, fakat sorunu cozemedi. Windows tam acılırken mavi ekran cıkıp yine windowsu onarma sayfasını acıyor, o da işlem yapıyor sorun aranıyor yazıyor bir şey cıkmıyor. Sistem geri yukleme vesaire de yaptım, o da olmadı. Sonra da şey duşundum, acaba windows donanımsal bir sorun algıladığı icin, Acer bilgisayarım sağlam olarak geldiğinde ona takarsam sorunları cozer. Fakat emin olamadım, gercek bir teknisyenin fikrini almak istedim. Danışmadığım kişi kalmadı, ama bilgilerimi formatsız kurtarmak istiyorum...Bu konuda bana fikir verebilirseniz cok sevinirim, cevabınızı bekliyorum, emekleriniz ve desteğiniz icin cok teşekkur ederim.