SSD veya HDD modeli SK_Hynix
3 hafta once yurt dışında Teknosa gibi bir mağazadan laptop aldım (internetten sipariş vermedim, kendim giderek aldım). Fakat sebebini bir turlu anlayamadığım sorun yaşıyorum.
Sorun şu, oyun oynarken(GTA 5, Forza 5 vb.) 2K ve Ultra ayarlarda goruntude saliselik siyahlıklar ve bozulmalar meydana geliyordu. Chipsetin sorunlu olabileceğinden korktum ama yazılımsal olarak bildiğim yolları denemeye başladım. Ekran kartı surucusunu tamamen kaldırıp tekrar kurup yeniden test ettim. 30 dakika Forza oynadım, hicbir bozulma olmadı, 1 saat GTA oynadım 3-4 kere zor fark edilen bir bozulma oldu sadece fakat bu sefer de internet tarayıcısı kullanırken 1-2 kere daha bozulmaya şahit oldum...
FurMark ve OCCT testlerini yaptım, performansta hicbir problem ve kayıp yok, 2K cozunurlukte bile ekran kartı sıcaklığı Max 61 derece gordu. İşlemci sıcaklığım ise 70-75 arasında dolaştı ve bir sorun cıkmadan bitirdim testleri. Donanımsal bir sorun olsa surucuyu silip yukledikten sonra bozulmalarda bu şekilde bir azalma olmazdı diye duşunuyorum, şu an icin yurt dışına gitme imkanım da yok dolayısıyla garantiye de veremiyorum.
Sizce bu sorunun kaynağı nedir, ne yapabilirim? Bir cozum yolu gosterebilecek var mı?
Surucuyu silip tekrar yuklemeden once kaydettiğim hata videosu:
R7 5800H laptopta ekranda bozulma oluyor
Dizüstü Bilgisayarlar0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Dizüstü Bilgisayarlar
- R7 5800H laptopta ekranda bozulma oluyor