Arkadaşlar 1,5 ile 2 ay icerisinde laptopa gecmeyi planlıyorum. Cunku şu an universite de okuyorum elektrik bolumunde ama bu şekilde bitirirsem sadece bir şeye yaramaz ve sadece benim icin kolay bir bolum. Ve rahatca bir diploma almak icin girdim. Ayrıyeten bir suredir C++ ve Unreal Engine kullanıyorum. Yazılım, daha doğrusu oyun yazılımı uzerine calışıyorum. Ama haftada 4 gun okulda her gun 2.5 saatim cope gidiyor. Ayrıca tatillerde koye gidiyorum ve bu surecte ne kod yazabiliyorum ne de Unreal Engine kullanabiliyorum. Allah'a şukur 5 ay para biriktirip iyi bir sistem toplamıştım onceden ama bir suredir oyun işlerin de uğraşıyorum. Ve okul - koy- ev arası gidip gelmek zor. Okul neyse ama koyde en aşağı 1 hafta kalıyorum ve zulum gibi. Kod yazmaya cok alıştım. İyi kotu, doğru yanlış, yapa yapa oğreniyorum ve cok sıkılıyorum.

2- Aşağıya yazacağım sistemime denk ya da yakın bir laptop onerir misiniz (butce maksimum 18. Bu butcede yakın bir şeyler ama biraz ustune cıkılabilir)?

Ryzen 5 5500.
ASUS Dual RX 5700 XT.
2x8 16 GB 32000MHz RAM.
500GB M.2
240GB SSD.
Thermaltake TR2 s 650W 80+ PSU.
Deepcool Kendomen kasa.

Bu sisteme yakın performansta 18000TL bir laptop varsa yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkurler.