Acer Aspire 5738ZG modelindeki laptop gece başarıyla surdurulmuş Skyrim sekansından sonra efendice kapatılmış ve ertesi gun acılmamıştır. Pilden ve adaptorden cihaza elektrik gelmekte fakat bir turlu işlem yapmayıp BIOS ’ u dahi getiremeyip ve dakikalarca oyle boş boş durmuştur. Ayrıca sağ tarafta -ekran kartı cıkışı tarafında- bulunan 2 adet USB portum da calışmamaktaydı. Sol tarafta bulunan ikili ise sağlamdı. Cok ta yetkili olmadığını duşunduğum bir teknik servise goturup hata tespiti yapmalarını istedim. Birkac gun sonra geri donuşlerinde “Anakart VGA cipiniz yanmıştır, 120 lira ucretle tamir edebiliriz” dediler. İnternette yaptığım ufak bir araştırma sonucu VGA cipi sorununun 2 farklı şekilde cozulduğunu buldum. İlk cozumde 0 bir cip alıp Acer'ın yetkili servisine ekstra fan isteğiyle taktırtmak- ki ucreti hakkında bir fikrim yok- , ikinci cozum ise workstation ile cipi sokup reballing (bildiğimiz lehim) yapmak. Piyasada daha cok reballing tekniği kullanılmakta, 3-6 ay garanti verilmekte. Yapılan bu teknik buyuk derecede performans kaybına yol acmakta, cihaz eskisinden daha az bir sıcaklığa ulaştığında ise yeniden bozulabilmektedir. Şu ana kadar soru sormadığımı farkındayım ama sorum şu olacak: bana ne tavsiye edersiniz? Oyun oynamak benim icin yaşam şekli gibi, universite hayatımı etkilemesinin sebebi de budur. Minimum zararla ve optimum ucretle bu işin icinden nasıl cıkabilirim?