Selam. Eski bir laptapım var, yaklaşık 12 senelik. Guc girişinde(jak) fan ile alt alta olduğundan dolayı lehim kaybından kaynaklanan guc kesilmeleri hatta devamlı guc kayıpları oluşuyordu. En son kaliteli bir lehimle lehimlendikten sonra bu sorun duzeldi. Bu sorun bayarya varken olduğunda guc bataryaya gecip bilgisayar calışmaya devam ediyordu. Ancak şimdi batarya takılı ve dolu olmasına rağmen ( bataryada sorun yok) guc kesilmeleri başladı. Gunde birkac kez oluyor. Isıdan kaynaklanmadığını bilsem de emin olmak icin macunlarını yeniledim. Hatta olay goruntuleyiciden de baktım bir sistem arızası da gorunmuyor. 6008 kodlu bir guc kaybından dolayı sistemin istemsizce kapandığı kayda gecmiş. Kapandıktan sonra sistem hemen acılabiliyor belirsiz bir sure sonra gun icerisinde tekrar kapanıyor. Bazen birkac gun sonra bazen gunde birkac kez. Bu arada batarya takılı olmadığında guc fişini laptopa taktığımda laptop guc ışığı hemen yanmıyor. Bu da kondansatorden kaynaklı olduğunu duşunuyorum. Peki batarya takılıyken guc kesilmesinin sebebi ne olabilir? RAM, SSD, işlemcide herhangi bir sıkıntı gorunmuyor. Elektronikten anlayan bir arkadaş bir fikir verirse cok muteşekkir olurum.