Stres Cekil Yoldan Ben Geliyorum!
Stres hayatımızın cok buyuk bir parcası. Hem de cocuk, bebek, kadın, erkek fark etmeden herkesi etkileyen hayatın bir kacınılmazı. Duşunun; bir bebek dunyaya gelirken doğum kanalında ilerliyor ve bu onun icin buyuk bir stres. Dunyaya geldiğimiz andan itibaren stresle karşı karşıyayız. Hatta dunyaya gozlerimizi acmadan once annemizin stresini hissediyoruz daha onun karnındayken. Peki stresle nasıl başa cıkıyoruz? Stres sozcuğunu olumsuz olarak algılamayın, cunku biraz stres faydalıdır: Bizi motive eder, calışmaya iter, iş bitirmeye iter. Stresin hic olmadığı durumlarda bir şey yapmak icin motivasyonumuz olmaz. Stres ne zaman zararlı hale geliyor? Kaldıramayacağımızdan fazla yuk yuklendiğimizde, yuklendiğimiz stresi boşaltamadığımızda, kendimizi coğunlukla sıkıntılı, kaygılı ve huzursuz hissettiğimizde… İşte bu gibi durumlarda stres vucudumuza ve ruhumuza yol, su ve elektrik faturası olarak geri donuyor. Ruhsal ve fiziksel hastalıkların başlaması işte bu boşaltılmayan stresten, arınmadığımız negatif enerjilerden oluyor. Uyku kalitemiz bozuluyor, başımız ağrıyor, yorgun ve bitkin hissediyoruz. Sık sık hastalanıyoruz. İcimizden bir şey yapmak gelmiyor. Gunler boylece birbirini kovalıyor, aylar, yıllar geciyor. Mutlaka hayat koşuşturması icinde belli zamanları sadece ve sadece kendimize ayıralım ve vucudumuzdaki stresten arınalım. Bu kendimiz icin yapacağımız en buyuk yatırım belki de. Aşağıda size bir liste veriyorum. Lutfen bu listeyi buzdolabınıza asın ve icinden sectiklerinizi zaman zaman uygulayın…
Guneşin batışını izlePlaja gitPozitif olŞarkı soyleKopek sevEspri yapMuzik dinleBalon ufleOğlen biraz kestirGuneşin doğuşunu izleYuruyuş yapMektup yazCay demle ve keyfine vararak icYardım isteGulumseAra verŞimdi yap!Esneme egzersizleri yapGunluk tutŞarkı mırıldanSabırlı olmayı deneErken kalkMeditasyon yapYoga yapDavul calOnceliklerini belirleBirine sarılTop oynaBir cocukla oynaFilm izleCicek dik“Hayır” deSınır koyCikolata yeKitap okuNezaketli olMum yakKahkaha atGuneşlenYağmurda yuruParkta koşArkadaşınla sohbet etKuveti doldur ve kopuk banyosu yapNegatif insanlardan uzak durDerin nefes alNeye ihtiyacın olduğunu soyleErken yatGevşeme egzersizleri yapİltifat etDua etCıplak ayakla yuru
[h=2]İzmir Psikoloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Stres cekil yoldan!
Sağlık0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Stres cekil yoldan!