Benim Acer Aspire 5739g model bir dizustu bilgisayarım var.İlk aldığım zamandan beri 2 yıl gecti.Son 1 aydır fanın olduğu bolumden surekli ses geliyor.PC ’yi ilk actığımda cok ses cıkmıyor ama sonradan cok fazla ses cıkarıyor ve titriyor.PC ’yi gosterdik fandan kaynaklandığını soylediler. Fanı temizlediler. Sonra başka bir bilgisayarcıya gosterdik yuklu programlardandır dediler. Gereksiz programları sildim yine aynı ses geliyor. Ozellikle oyun actığımda ses cıkarıyor fan bolumu titriyor. Tuş kısmındaki titremeden dolayı doğru durust oyun oynayamıyorum. Arada bir duruyor yine başlıyor. Bu durum beni sinir ediyor. Fandan kaynaklandığını duşunuyorum. Sence bu durum neyden kaynaklanıyor olabilir?
Genişletmek icin tıkla...

Ortada bir titreme durumu varsa bu genelde bozuk fandan kaynaklanır. Soğutucu fanların ses yapmaması icin genelde iclerinde bilya yer almaktadır. Tabii ki zamanla yağsız kalan bilyalar, ustune uzun sureli kullanım da binince yuvasından cıkıp dağılabilir. Bu durumda fan yine calışır fakat bilgisayarın ısınıp fan da yuksek devirlerde calışmaya başlayınca rahatsızlık veren bir ses ve titreme oluşabilir. Burada kesin cozum servisin fanı değiştirmesidir. Yazılımsal yolla cozulecek bir sorun değil maalesef.